L'exalcalde de Maçanet de la Selva -i des d'ahir ex regidor de Nou Maçanet (9M)-, Josep Romaguera, va protagonitzar el ple municipal amb el seu adéu a la política. Romaguera va marxar, però, disparant i defensant que tots els representants polítics que han estat la darrera dècada al municipi també haurien de plegar. De fet,va defensar que el motiu principal per plegar és deixar pas a nova gent: "El nostre poble té unes condicions fantàstiques per encarar el futur estat propi de prosperitat compartida i el que ara cal és que les noves generacions prenguin el protagonisme".

Romaguera va apuntar en el seu discurs que cal que hi hagi més renúncies. Va afirmar que està convençut que la ciutadania "agraïria" que tots els representants polítics dels diferents grups municipals de la darrera dècada fessin "un pas enrera" per deixar pas a nova gent. Creu que calen "persones que no estan contaminades per unes relacions polítiques tenses, estranyes i sovint incoherents del nostre passat recent".

Va fer repàs a la seva trajectòria, va fer agraïments i va afirmar que creu que marxa amb un poble equipat: "La feina gruixuda d'equipar el municipi d'infraestructures i equipaments necessaris per oferir els serveis bàsics, bona part ja està feta".

Va entrar en política el 1999 en ser escollit regidor. El 2003 ja va encapçalar la llista de Nou Maçanet i va obtenir tres regidors, fet que li va permetre arribar a ser alcalde dos anys. El 2007 va estar sol a l'oposició i en les darreres eleccions va treure dos regidors, també a l'oposició.

Romaguera va afirmar sentir-se "satisfet" amb la feina feta. "He procurat ser coherent amb els meus principis i fer del diàleg una eina de pràctica política diària", va afirmar el regidor, tot i que hi va afegir autocrítica: "Segurament no ho haurè fet tot bé, per això demano benevolència". El regidor va afegir també que se sent "premiat" per poder participar en la construcció d'un model de poble.