L'Ajuntament de Tossa de Mar ha clausurat la discoteca Sivas de la localitat per no haver pres cap mesura per a la reducció de l'impacte sonor de l'establiment cap als habitatges propers. És una mesura cautelar i estarà vigent fins que l'empresa Festa i Farra -propietària del local- justifiqui que ha adoptat totes les mesures de reducció del soroll que li reclama el consistori. Cal recordar que és la segona ordre de clausura que fa l'ajuntament, ja que l'estiu de l'any passat ja va tancar el local, tot i que li va permetre reobrir unes setmanes després.

La resolució signada per l'alcaldessa Gisela Saladich és d'aquesta mateixa setmana i explicita que el tancament es fa "per incompliment reiterat de les condicions establertes a l'acord municipal d'autorització de 5 d'agost de 2011". A més, a la resolució es detalla que la propietat del local no ha implantat les mesures de correcció per reduir el soroll i les molèsties que provoca la música en els veïns. I afegeix que aquestes deficiències van ser detectades en el mesurament de soroll ambiental que es van realitzar el passat mes de juny. L'estudi el va realitzar ATISAE i el va revisar el Servei per a la Prevenció de la Contaminació Acústica i Lluminosa de la Direcció General d'Qualitat Ambiental de la Generalitat, que va emetre un escrit a mitjans de juliol i exigia una solució a l'alcaldessa.

Ara, després d'avaluar la situació, l'alcaldessa ha decidit clausurar el local, perquè el propietari no ha pres cap acció per solucionar la qüestió. "Havien de fer un seguit de millores i obrir sense molestar als veïns. Però no han fet res, ni la més petita de les millores i hem decidit clausurar", va destacar l'alcaldessa Gisela Saladich. "I es mantindrà tancat fins que s'arregli", va afegir. De fet, en la mateixa resolució ja s'apunta algunes de les millores que s'haurien d'haver fet i no s'han realitzat, com l'ancoratge del limitador, la reducció del volum sonor de l'activitat o l'arranjament del terrat per evitar la fuita de so.

La Discoteca Sivas està situada al carrer Església, davant de l'edifici consistorial, i fa dos anys va canviar de titular. El canvi es condicionava al fet que es presentés un estudi acústic que acredités que les emissions sonores a l'ambient exterior s'havien adaptat i complien amb el mapa acústic establert i les ordenances. En no complir, i després de les mobilitzacions i queixes dels veïns, l'agost de l'any passat l'Ajuntament ja va clausurar el local. Però al setembre va aixecar el tancament cautelar, perquè considerava que s'havien fet algunes mesures com ara posar un limitador de so. El propietari es va comprometre a instal·lar més millores -les que posen a la resolució- i no s'han realitzat.

Els veïns van valorar ahir positivament la decisió en el seu blog i van expressar que tenen "confiança" que aquesta vegada les persones encarregades de valorar si es compleix amb la normativa seran més rigoroses.