Els ports de Palamós i de Roses rebran durant aquest mes d'agost prop de 6.400 passatgers que faran estada a la Costa Brava gràcies a les arribades de vuit creuers que faran escala en aquests punts. Segons el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta afluència de viatgers per mar ha d'ajudar a "revitalitzar l'economia dels dos municipis i les comarques gironines". Concretament, de les vuit escales, les que més volum de creuristes portaran seran les sis que faran parada a Palamós, mentre que a Roses seran dos els creuers que s'hi aturaran.

Durant la jornada d'ahir, per primera vegada en la història del port de Palamós, hi va haver dos creuers de luxe que van fer escala al municipi al matí simultàniament, com són el Seabourn Quest i el Crystal Symphony. Des del Departament de Territori i Sostenibilitat van remarcar ahir que l'arribada d'aquestes dues embarcacions de turistes "posicionen amb força el port de Palamós dins l'ampli ventall de tipologies de creuers".

Els dos creuers van arribar ahir al port palamosí amb uns 1.400 passatgers. L'aposta per aquestes dues marques suposa un increment del perfil de turista nord-americà tant a Palamós com a la Costa Brava.

El gran gruix, a Palamós

Aquest agost, Palamós rebrà sis escales i uns 6.000 passatgers. Els creuers Crystal Symphony i Thomson Dream faran dues escales cadascun, mentre que els vaixells Seabourn Quest i Quest For Adventure en faran una. D'altra banda, Roses acollirà uns 400 passatgers que arribaran gràcies a les dues escales que farà el creuer Seabourn Legend en aquest port de l'Alt Empordà.

Des de principi d'any, entre Palamós i Roses ja han visitat la Costa Brava uns 13.500 turistes de creuer. La previsió per al conjunt de 2013 és que arribin fins a 33.000 passatgers, gràcies a 43 escales d'aquestes embarcacions. De fet, aquests creuers busquen destinacions diferents a les més habituals per als seus clients, i l'arribada a ports com el de Palamós o el de Roses són "una bona alternativa", segons Territori i Sostenibilitat, ja que com a porta d'entrada a la Costa Brava tenen un gran potencial turístic.

En aquest sentit, Roses i Palamós es promocionen conjuntament en el sector creuerístic internacional mitjançant la marca Costa Brava Cruise Ports. A través d'aquest signe identitari, els objectius són impulsar la captació de noves navilieres, refermar línies de creuers, fidelitzar companyies i consolidar el posicionament de Palamós i Roses com a ports escala de creuers. Juntament amb els dos ajuntaments, hi ha quatre institucions més que conformen aquesta aposta pels creuers, com són Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Cambra de Comerç de Palamós i la Cambra de Comerç de Girona.