L'hospital Josep Trueta de Girona ha decidit no reemplaçar la figura d'especialista reumatòleg que fins fa poc exercia el doctor Gabriel Riera, que ha deixat d'ocupar la plaça per jubilació. La Lliga Reumatològica Catalana denuncia que la direcció del centre mèdic ha optat per cobrir la baixa amb "metges internistes, especialitat que no és l'adequada per atendre els pacients reumàtics".

En un comunicat dirigit als integrants de l'associació, es detalla que "la desaparició de la plaça de reumatòleg", existent en els últims 28 anys a Girona, "posarà en perill l'atenció òptima dels malalts reumàtics" de les comarques gironines. La consulta de reumatologia, oferta per Riera, s'atenia al Centre d'Especialitats Güell, malgrat que es tracta d'una de les especialitats mèdiques, amb visites unificades, compartida entre l'hospital Josep Trueta i el CAP de Girona.

Per això, la Lliga Reumatològica es pregunta "com es donarà resposta als usuaris" davant aquesta nova situació, "quina assistència i cobertura" tindran a partir d'ara els malalts reumàtics i com repercutirà la desaparició d'aquesta plaça mèdica "en la qualitat de vida" dels afectats. Per a tot plegat, la Lliga es qüestiona "de quina manera quedaran garantits els drets com a ciutadans de rebre una assistència sanitària pública de qualitat".

Una atenció més precària

L'associació assenyala que "resulta força evident que la inexistència de personal sanitari especialitzat comportarà una pitjor atenció". En aquest sentit, la Lliga Reumatològica planteja, "amb gran preocupació, quin serà el futur dels metges especialistes i del personal de salut que fins ara ens ha atès a les consultes i que coneix les nostres patologies".

La carta acaba amb una reflexió sobre "fer retallades i reestructuracions a costa dels malalts". Així, l'entitat ja avança la intenció de posar en marxa "una sèrie d'accions en signe de denúncia", reclamant "mesures alternatives que no afectin, encara més, la qualitat de vida i el benestar del malalt reumàtic" de la província de Girona.