L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha incorporat entre els aprofitaments de l'espai públic del massís del Mongrí la gestió de la fusta que hi ha. Aquest aprofitament s'uneix als que ja hi havia de les pastures i de la caça. Aquesta setmana s'ha acabat el termini perquè els candidats a aquestes concessions presentessin les seves ofertes, que han estat: tres per a les pastures; una per a la caça; i dues per a la fusta. La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, ha explicat que l'objectiu d'aquestes concessions (amb la incorporació de la fusta) és realitzar una bona gestió de la muntanya i lluitar contra el risc d'incendis. L'obertura de les ofertes serà la setmana que ve.

Així, en el cas de la fusta, el contracte de la concessió serà de vuit anys (fins a l'any 2021) i abarca una extensió de muntanya pública, propietat de l'Ajuntament, de 500,49 hectàrees, d'acord amb el pla d'ordenació forestal de la muntanya. Els arbres sobre els quals treballarà l'adjudicatària seran el pi blanc, el pi pinyer, xiprer i el pi marítim. Associat al contrate, l'empresa adjudicatària haurà de subministrar estella per abastir anualment la central de biomassa del col·legi Guillem de Montgrí. El preu de sortida d'aquesta explotació és de 3.565 euros (sense IVA) per any.

En el cas de la fusta, només hi haurà un adjudicatari, com en principi en el de caça, en què només s'ha presentat un candidat. Si compleix tots els requisits i resulta adjudicatari, tindrà 3.383,20 hectàrees (a excepció de les zones de seguretat i alguna altra exclusió). El preu de sortida del contracte de nou anys és de 6.766,40 euros anuals (sense IVA).

Finalment, a l'aprofitament de les pastures s'hi han presentat tres candidats, els quals tots tres poden resultar-ne adjudicataris si no es trepitgen les zones de pastura que han sol·licitat. En aquest sentit, l'espai total per aquest aprofitament és de 759,65 hectàrees, que s'han distribuït en 22 sectors de pastura. El preu de sortida de la licitació de la concessió és de 12 euros (sense IVA) per hèctàrea per als sis anys de contracte.

Sandra Bartomeus ha explicat que tots els ingressos que l'Ajuntament rebi com a conseqüència de les concessions d'aquests aprofitaments es destinaran a actuacions a la muntanya.