Un dia després que la ministra de Foment, Ana Pastor, anunciés les darreres novetats en el calendari per al futur desdoblament de l'N-II, el Ministeri va anunciar a través del BOE l'avanç d'alguns projectes de la Nacional tant al tram nord com al sud. Les actuacions previstes es faran per millorar dues interseccions a l'Alt Empordà, a Pontós i Garrigàs; una a Tordera, a més d'un pas inferior i els carrils de desacceleració en aquest mateix punt.

El pressupost total per totes aquestes actuacions puja fins als 17,35 milions d'euros. D'una banda, els projectes de l'Alt Empordà, que tindran un cost d'uns 10,09 milions d'euros, permetran la remodelació de les dues interseccions a Pontós i Garrigàs per millorar l'accés als dos municipis des de la Nacional. Segons exposava el Ministeri de Foment, l'objectiu és reorganitzar el trànsit mitjançant la substitució de les interseccions actuals per enllaços, eliminant així els girs a l'esquerra que obliguen a travessar la calçada dels vehicles que circulen en direcció contrària. En el cas de Garrigàs, els vehicles que circulen en sentit Girona i que volen agafar la GIV-6226 han de creuar la calçada, mentre que els que van a Pontós i van en sentit nord l'han de creuar per agafar la GI-5125.

Pel que fa a les actuacions a Tordera, on l'Estat ja va anunciar fa mesos que no es faria el desdoblament de l'N-II però que sí que es farien millores, també es substituirà una intersecció que té forma de "T" al punt quilòmetric 684,1 per un enllaç en un nivell superior. L'altre projecte que ha rebut la llum verda de Foment ha estat el de la remodelació d'un enllaç situat al punt quilomètric 685,7 amb la construcció d'un pas inferior que millori el traçat de la carretera, l'augment de la longitud dels carrils d'acceleració i desacceleració, i la reordenació dels accessos ja existents i les parades d'autobús.