L'Ajuntament de Roses planteja implantar la zona blava en punts de Santa Margarida després que aquest estiu hagi ampliat la que hi ha al nucli del municipi. L'alcaldessa, Montse Mindan (CiU), diu que fa un any que estan estudiant aquesta possibilitat però que no l'aplicaran fins que trobin algun terreny que actuï com a aparcament dissuassori pels vehicles que fan llargues estades a la zona. La idea, afegeix, és que es pintin algunes zones en forma de prova pilot per veure si té la mateixa acceptació que a la resta de la població, on el sector empresarial ha demanat que s'estengui durant més mesos.

"A Santa Margarida no hi ha espai alternatiu per aparcar i caldria trobar-ne un no només pels cotxes sinó pels autobusos que hi van. La nostra intenció seria començar amb dues zones blaves petites l'estiu vinent si troben un terreny alternatiu que no té perquè ser davant de mar. En aquesta zona, només es podria implantar exclusivament durant els mesos de juliol i agost", explica Mindan. I és que, segons l'alcaldessa, alguns comerciants i restauradors els han demanat aconseguir més rotació de vehicles i aquests estacionaments de pagament podrien ser la solució. "També hi ha gent que no hi està d'acord i es tracta de trobar una solució que agradi a tothom", afegeix l'alcaldessa.

L'Ajuntament de Roses va posar en marxa l'any passat 111 places que aquest estiu es van acabar ampliant fins a les 284. L'estiu de 2012 es va començar a aplicar com una prova pilot a l'avinguda Rhode i durant aquesta temporada es va decidir fer-ho també a les avingudes Jaume I, la plaça Frederic Rahola, Mare de Déu de Montserrat i l'aparcament del Mercat Municipal.

Durant més mesos

Des de l'equip de Govern valoren positivament l'actuació i, precisament, en una reunió amb el sector empresarial la setmana passada, Miquel Gotanegra, va demanar a la nova alcaldessa que es plantegi extendre durant més mesos la mesura per incentivar el comerç i afavorir la rotació de cotxes. Mindan es va comprometre a estudiar la petició.