L'Escala ha renovat un altre any els certificats europeus de qualitat de les platges EMAS i ISO 14001. Tot i això, l'objectiu municipal de l'entitat és començar a certificar les altres cales a partir del 2014.

Per poder obtenir aquest certificat les platges de l'Escala han hagut de superar amb èxit el procés d'auditoria i verificació necessaris per tal d'aconseguir la renovació de les certificacions mediambientals EMAS i ISO 14001 que ja tenien de l'any anterior. Aquesta revalidació de la qualitat ambiental de l'entorn marítim escalenc, s'ha obtingut per les platges del Moll Grec, Muscleres, Portíxol, La Platja, Port d'en Perris i Riells.

Aquestes distincions s'obtenen després d'un complet procediment d'avaluació ambiental que es manté amb controls anuals. A més, cada tres anys, els espais certificats s'han de sotmetre a una auditoria més exhaustiva per aconseguir la renovació, tal i com acaben de fer les platges de l'Escala.

D'aquesta manera, amb la renovació de les certificacions de qualitat, el litoral escalenc garanteix la qualitat de les seves platges a les persones que s'hi banyin, tant en aspectes microbiològics i físics de l'aigua i de la sorra, com de la resta de factors que poden incidir en el seu estat, tals com el funcionament dels serveis de temporada, la neteja, entre d'altres. La importància que té el certificat que atorga l'EMAS i la ISO 14001 radica en el fet que, d'una banda, garanteixen la qualitat actual de les platges, alhora que comporten un autèntic compromís per al seu òptim manteniment en el futur. Aquest manteniment s'obté gràcies a un seguit de mesures de minimització de residus, d'un estalvi de recursos i d'uns sistemes de control d'incidències. Per poder aconseguir-ho, l'Ajuntament de l'Escala decideix programar cada any l'anomenat Sistema de Gestió Ambiental. Aquest sistema el que fa és marcar les línies d'actuació i crea el programa de millores que s'han d'implantar a les platges.

Com un exemple de millora i ampliació del sistema hi ha la voluntat per part del consistori d'ampliar la certificació de platges a les diferents cales del municipi. Per aquest motiu l'Ajuntament preveu per la temporada 2014, que la cala de la Creu, una de les més pintoresques del municipi pugui arribar a formar part d'aquest sistema de gestió Ambiental.