L'alcalde d'Anglès, Pere Espinet (PAU), explica en el darrer butlletí municipal d'aquest mes que "mai m'hagués imaginat que el desgavell econòmic heretat fos tan gran", fent referència a les actuacions en clau econòmica de l'anterior govern de socialistes i Convergència i Unió. En aquest sentit, apunta en l'escrit que "des de Madrid ens diuen que això pot fer perillar la continuïtat d'alguns dels serveis que estem donant. La intenció de l'equip de govern és de mantenir-los dins les possibilitats reals del moment". I aporta un petit exemple que l'ha deixat sorprès i que diu que passa al mateix als veïns als quals ho comenta. Segons afirma Pere Espinet en el butlletí, el govern de l'anterior mandat va comprar fluorescents per un valor de 21.000 euros. Segons el batlle, aquest import representa uns 10.000 fluorescents que "no sabem on van anar". I, per comparar-ho amb l'actuació del govern actual, concreta que en els dos primers anys de mandat han gastat 350 euros en aquests elements llumínics. Aporta una nova xifra del mandat passat: 61.000 euros gastats en ferreteria; mentre que durant aquests dos anys de govern d'Espinet, la despesa en aquest concepte ha estat de 1.000 euros. El batlle ha concretat que aquests diners formen part del 1,8 milions d'euros que l'anterior govern va deixar per pagar en factures, i que mostrarà a qui ho demani.

Pere Espinet s'ha mostrat molt crític amb la gestió de la Hisenda municipal de l'anterior equip de govern com a conseqüència "del forat que vam trobar". Així, en l'escrit del butlletí municipal, el batlle insisteix amb més números.

Concreta que amb el "deute trobat [a l'Ajuntament] cada dia paguem als bancs 2.641,30 euros d'interessos, això vol dir prop d'un milió d'euros a l'any". I que a partir del 2014 i durant vuit anys, "haurem d'afegir-hi al deute ja existent 250.000 euros més".