La celebració del conegut com a "còctel Rambo" de Llafranc perilla. El govern municipal de Palafrugell (PSC i CiU) es planteja no autoritzar-lo si el seu organitzador, Carles Bisbe, no hi fa canvis. El govern hi veu mancaces de seguretat, en el control de consum d'alcohol de menors, en la utilització de material pirotècnic i en la brutícia que provoca a la platja i al passeig de la localitat. L'alcalde, Juli Fernández (PSC), ha manifestat que s'ha d'obrir un debat en el sector turístic sobre si aquest espectacle "encaixa amb el nostre model turístic" i, si és que sí, l'Ajuntament exigirà canvis: "Les condicions en les quals es podria realitzar serien radicalment diferents a les d'aquest any". Bisbe va comentar ahir que era la primera notícia i que li faria "il·lusió retirar-me, no que em retirin". Aquest any, el còctel Rambo es va celebrar dissabte passat i va reunir entre 5.000 i 6.000 persones.

El batlle va precisar que "no dic que s'hagi de prohibir, però hi ha d'haver canvis". En tot cas, vol parlar amb els diferents actors del sector turístic per si són favorables o no a aquesta activitat. En qualsevol cas, si es fa, "no serà com aquest any". A més, apunta que n'ha rebut força queixes.

Els punts que el govern de Palafrugell afirma que s'han de canviar són: dotar d'una major seguretat com a conseqüència de la massificació que comporta l'esdeveniment; limitar l'accés dels menors a l'alcohol (la tissana que fa Rambo es reparteix gratuïtament); reglamentar la pirotècnia que s'utilitza; habilitar uns lavabos públics; i no facilitar gots de vidre perquè l'endemà la platja n'esta plena de trencats.

L'alcalde va comentar que l'any passat ja van veure que l'Ajuntament havia d'actuar-hi, així, li van exigir una pòlissa de responsabilitat civil, un dipòsit de 3.000 euros i un pla d'evacuació. Tres requisits que Bisbe va complir i amb els quals ja hi està d'acord "i en sóc conscient". No obstant això, "aquest any és un punt d'inflexió perquè no es pot repetir", va dir Fernández, que tampoc veu gaire bé la imatge que es dóna, "pròpia d'una altra època".

Carles Bisbe va rebre la notícia amb certa ressignació, si bé va respondre a l'alcalde que la beguda "se serveix en got de plàstic" i va lligar la presència d'ampolles i got de vidre a la platja amb el fet que "ve gent de fora a fer botellón aquest dia, i altres dies també".

I va detallar que per a l'esdeveniment, aquest any, va comptar amb sis agents de seguretat privada, a més dels quatre que ja disposa l'hotel. En tot cas, lamentava que el govern estudiï eliminar un dels pocs actes d'animació de Llafranc.