L'empresa Vichy Catalan SA ha portat al jutjat contenciós administratiu la declaració d'aigua mineromedicinal del pou de Repsol, a Caldes de Malavella. El brollador és de titularitat municipal. El recurs és contra la direcció general d'Energia i Mines de la Generalitat, al qual l'Ajuntament s'ha personat, donant suport a l'administració catalana, ha explicat el batlle Salvador Balliu (CiU). En aquest sentit, l'Ajuntament aporta informes que sostenen que aquest pou es troba fora del perímetre de protecció, d'acord amb el qual no se'n pot obrir un de nou en un radi de 500 metres dels ja existents (cosa que permet mantenir els cabals del manantial de les empreses que exploten aquest bé).

L'alcalde ha explicat que, històricament, l'empresa Vichy ha utilitzat aquesta zona de protecció per impedir que s'obrissin nous pous. Ara, però, l'argument és un altre: "Com que no poden dir que és dins de la zona de protecció, Vichy diu que l'aigua d'aquest pou és una veta del seu manantial i que els afectarà al seu pou". Balliu, però, es mostra crític amb aquesta empresa pel seu afany de quedar-se amb l'aigua mineromedicinal que brolla al subsòl de Caldes de Malavella. "No tenen la propietat de l'aigua calenta, no ha de ser només de propietat privada", reclama Balliu, que recorda que la titularitat d'aquest bé "és un problema de tota la vida".

A través dels anàlisis que s'han fet, l'alcalde comenta que es demostra que l'aigua que surt al seu pou és una mica diferent de la que té Vichy: "No és la mateixa aigua, prové d'un altre mantial". No obstant això, creu que si el pou es troba fora del citat perímetre de protecció, "no hi ha d'haver cap problema" amb la declaració del pou de Repsol i la seva titularitat pública.

Mines va aprovar aquest any la declaració de mineromedicinal de l'aigua calenta que hi ha en aquest pou de Repsol, després de més d'un any d'inicar-se l'expedient, d'acord amb el qual es van fer anàlisis constants per determinar les propietats medicinals del pou.