Un centenar de persones van assistir aquest dissabte a la nit al XIV aniversari de l'Associació Astronòmica de Girona. Els participants que van voler van anar caminant des de plaça Catalunya fins al Mas Roig II de Llagostera, on es van realitzar els actes programats per celebrar l'aniversari.

Al mas s'hi va projectar la pel·lícula Salvem la Luna de Suzanne Chisholm i Michael Parfit a l'aire lliure. Es tracta d'un documental guanyador de 25 premis internacionals on la protagonista és una jove orca que perd la pista de la seva família a la costa de Vancouver.

Seguidament es va poder ?observar la lluna i el cel amb els telescopis dels membres de l'agrupació. L'Associació Astronòmica de Girona disposa de dos observatoris fixos al municipi de Llagostera, un al Centre Cultural Can Roig i l'altre al Mas Roig II, aquest darrer funciona íntegrament amb energia fotovoltaica desconnectat de la xarxa elèctrica convencional.

L'Agrupació gironina engega cada any diversos projectes de recerca i observació astronòmica, però també està oberta a altres ciències i, de manera molt especial, a la comunitat acadèmica i al públic en general per tal que, fent servir les seves instal·lacions, tothom pugui tenir una oportunitat franca i accessible de fer Ciència en primera persona. La divulgació és un dels seus objectius.