Els cossos de la Policia Local de Lloret de Mar, els Mossos d'Esquadra amb agents de la comissaria de Blanes i de la Brigada Mòbil; i la Policia Nacional van realitzar a la localitat selvatana el dispositiu policial "Marlés", que va acabar amb sis detinguts; denúncies; i dos persones traslladades a les dependències policials per irregularitats en la seva documentació pel que fa a qüestions d'estrangeria. L'operatiu va tenir lloc entre el 25 de juliol i el 5 d'agost i tenia l'objectiu de vigilar i controlar la zona d'oci nocturn de Lloret de Mar per tal d'actuar contra la venda ambulant i els diferents delictes que s'hi puguessin detectar, segons van informar fonts dels Mossos d'Esquadra. Així, entre d'altres, si ha trobat droga, prostitució i, sobretot, venda ambulant a la via pública.

Durant les nits dels citats dies de juliol i agost, els diferents cossos policials van desplegar-se per les zones d'oci de Lloret de Mar. Uns operatius que s'estan fent regularment i que darrerament tenen com a principal objectiu controlar aquest espai, especialment després dels greus disturbis que van tenir-hi lloc l'estiu del 2011, quan desenes de joves van enfrontar-se a la policia i les imatges van recórrer Europa, en el que van ser els pitjous aldarulls en anys. De fet, el nom de l'operatiu, "Marlés", ja hi fa refèrencia ja que la zona on hi ha la major concentració de locals d'oci nocturn és a l'avinguda Just Marlés.

Durant aquests jornades nocturnes, els agents policials van detenir fins a sis persones per diferent raons (furt, lesions, tràfic de drogues, robatori violent, tractament degradant i per negar-se a fer la prova d'alcoholèmia). També es van fer una quinzena de denúncies per venda ambulat; i sis per tinença i consum de drogues. Tres persones van ser denunciades per comportament incívic i cinc per prostitució. A més, es van fer 47 identificacions i dues persones estrangeres no estaven en situació regular.

Segons informava ahir l'Agència Catalana de Notícies, en tot allò que fa referència als serveis sexuals a la via pública, la reglamentació normativa de Lloret de Mar preveu multes d'entre 750 i 3.000 euros tant per a les prostitutes com per als clients. Pel que fa a la venda ambulant, aquí l'import de les sancions per a aquells qui parin la mercaderia en ple carrer s'enfila fins als 1.500 euros.

Fonts dels Mossos d'Esquadra van afegir que la coordinació i col·laboració entre els cossos policials se seguirà fent a la zona d'oci nocturn de Lloret, i en d'altres carrers, per detectar i prevenir conductes il·legals.