La figura de Salvador Dalí continua associada a l'èxit. Tant els museus Dalí gestionats per la Fundació Gala-Salvador Dalí, que continuen batent rècords de visitants, com les antològiques que aquest any han acollit París i Madrid demostren que l'artista empordanès continua sent un reclam de primer ordre per al públic de tot el món. La directora del Centre d'Estudis Dalinians, Montse Aguer, va assegurar que el 2013 "va molt bé" pel que fa al nombre de visitants als museus Dalí de Figueres, Púbol i Portlligat. Va afegir que en el que portem d'any les xifres fins i tot han augmentat respecte les de l'any 2012 que van ser de "rècord". Va assegurar a més, que de seguir el ritme actual es podria superar la xifra assolida a finals d'agost de l'any anterior quan pels tres museus van passar 1.076.050 visitants.

Per altra banda, sobre les exposicions de fora de Catalunya, Aguer va assegurar que les exposicions sobre Dalí a les capitals francesa i espanyola han estat un "èxit rotund", tant de públic com de crítica, i que a més, va destacar, han servit per abordar la figura de Dalí "fugint de tòpics" i "sense caure en l'anècdota". Sobre l'antològica que va acollir el Centre Pompidou de París, Aguer va recordar que ha estat amb gairebé 800.000 visitants la segona exposició més visitada de la història del museu francès només superada per una anterior mostra sobre el pintor empordanès feta l'any 1979. En aquest sentit, Aguer va assegurar que l'antològica de Paris, més enllà de les xifres, ha servit perquè molts artistes joves "hagin descobert Dalí des d'una perspectiva diferent" valorant, va afegir, "les possibilitats de canvi i tota la innovació que va aportar".

Sobre l'antològica de Madrid, que s'allargarà fins al 2 de setembre, Montse Aguilar va "convidar" tothom a visitar-la perquè "val molt la pena" i perquè, va puntualitzar, passarà "molt de temps abans de poder veure una antològica sobre Dalí d'aquestes dimensions". Sobre la mostra, que com la de París també ha estat molt ben acollida pel públic i la crítica, Aguer, que n'ha estat co-comissària, va explicar que s'ha optat "per una posada en escena molt sòbria, volgudament poc daliniana" per fer incidència en l'obra global de l'artsta, és a dir, la pictòrica, la cinematogràfica i el dibuix, "fugint de tòpics" amb l'objectiu de fer "una lectura de Dalí des de la perspectiva actual". En aquest sentit, Aguer va explicar que la mostra s'ha centrat en parlar dels diferents llenguatges que practicava Dalí "per demostrar que hi ha una coherència en la seva obra".

En descarta un a Barcelona

Tot i l'èxit de les antològiques de París i Madrid, Montse Aguer va descartar que Barcelona pugui acollir una mostra d'aquestes característiques en un futur pròxim. Aguer va insistir que Catalunya té el Teatre-Museu Dalí "que és igualable" perquè va ser "ideat i dissenyat" pel mateix Dalí i perquè acull "una representació absoluta de la seva obra". Aguer va lamentar que moltes vegades s'aborden aquests debats "des de la centralitat de Barcelona" quan Figueres "està a menys de dues hores en alta velocitat". Finalment Aguer va valorar molt positivament l'obertura a l'Empordà de nous equipament culturals com el museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols o la Fundació Perramón de Ventalló. En aquest sentit, Aguer va assegurar que "entre tots sumem i la suma sempre és bona" per fer de l'Empordà un centre de l'art i la cultura a Catalunya i al món.

També va puntualitzar que, tothom en sortirà "beneficiat" perquè "es podrà captar més turisme i allargar-ne l'estada".