Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un home rus de 50 anys que va aprèixer mort la matinada de dimarts en un sisè pis del barri de Fenals de Lloret de Mar. El cos era dins la banyera del lavabo, amb diverses ferides al coll i una brida al voltant d'aquest que l'hauria asfixiat. Els Mossos es van personar a l'habitatge, del carrer Pere Codina número 8 de Fenals, després que un conserge i una veïna alertessin que l'home hauria mort.

Quan els agents hi van arribar van tenir dificultats per entrar-hi, ja que dins del pis hi havia dues dones: la parella sentimental de la víctima -Irina- i una amiga. Ambdues es trobaven sota els efectes de l'alcohol i inicialment, segons els Mossos, se les va detenir per desobediència a l'autoritat. Tot i això, la policia investiga si les dues dones, també russes, van tenir res a veure amb la mort de l'home. Pel que fa a quan i com va morir, l'autòpsia que li van paracticar apunta l'asfíxia com a principal causa de la mort i la situa a la matinada de diumenge a dilluns. Això no obstant, encara s'està a l'espera dels resultats de noves proves per determinar si va morir per asfíxia amb la intervenció de terceres persones.

La hipòtesi principal del cas és que sigui un crim passional. L'home tindria antecedents per violència domèstica, segons Ràdio Girona. De fet, segons van explicar els veïns, la parella tenia problemes amb l'alcohol i les drogues. I la companya sentimental del difunt, segons va explicar la veïna que va denunciar els fets, María Dolores Ros, sovint presentava morats.

La víctima és un home rus, tenia 50 anys i residia al municipi des de fa uns cinc anys en un pis de l'avinguda de les Amèriques de Fenals. Ara fa un parell de mesos però, vivia juntament amb la seva parella al bloc Garden Lloret del carrer Pere Codina amb una amiga de l'Irina, ja que segons va explicar Ros, els van fer fora del pis del bloc de l'avinguda de les Amèriques, on es van conèixer, perquè no pagaven el lloguer. La parella té una filla de cinc anys i ja no vivia amb ells perquè se n'havia fet càrrec Benestar Social, segons la veïna. María Dolores Ros i el conserge del bloc de les Amèriques es van fer amics sobretot d'Irina i la parella. I són a ells dos a qui les dues dones van anar a veure després dels fets.

Segons la dona, dilluns a mig matí, Irina i la seva amiga mig èbries van anar a veure el conserge, al qual Irina li va dir que el seu company s'havia suïcidat i li va explicar, diu Ros "que tenia diverses ferides al coll, una d'elles fetes amb una ganiveta i una marca com d'una mena de cadena". Davant d'això, Ros i el conserge van indicar a les dones, d'uns 40 anys, que anessin a la policia però elles s'hi van negar i van retornar cap al pis. Ros admet que d'entrada no van donar credibilitat al que explicaven la parella i l'amiga perquè solien beure i drogar-se. Però llavors, a mitja tarda, el relat dels fets va canviar. Quan el conserge, que és amic d'Irina, la va tornar a trucar, ella li va explicar que es plantejaven anar a amagar el cadàver a la muntanya perquè el seu company està indocumentat i per tant, ningú el trobaria a faltar, va dir Ros. Vist això tant el conserge com la veïna van anar a la comissaria dels Mossos i van relatar-los la història. I pels voltants de dos quarts de dotze de la matinada de dilluns, els agents es van personar al bloc i després de superar la resistència de la companya sentimental a l'entrada i un cop dins van veure el cos de l'home dins la banyera. Segons la veïna, el cadàver feia molt pudor i això, li feia pensar que podria haver mort hores abans.