L'hospital Trueta ha iniciat fa poc el trasllat de la seva unitat coronària (UCO) amb l'objectiu de remodelar les actuals instal·lacions d'aquest servei. Durant aquest mes l'activitat de la unitat es passarà a fer a la primera planta del centre sanitari (allà on hi ha l'UCI) en uns espais que, segons el Departament de Salut, estan especialment habilitats amb les mateixes condicions de monitorització que les sales actuals per atendre pacients del cor.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va explicar que unitats com les coronàries requereixen de tant en tant "una remodelació i posada al dia dels espais". Ruiz ho va exposar en una resposta parlamentària a la diputada gironina Marina Geli, que preguntava sobre "els motius del tancamet de la unitat coronària del Trueta".

De fet, aquesta reestructuració s'ha portat amb discreció i fins ara se'n coneixien pocs detalls. Segons el conseller, durarà unes tres setmanes. "Fa uns mesos es va planificar el trasllat de l'activitat de la unitat d'hospitaltizació a una altra unitat, iniciant-se aquest traspàs el mes de juliol" va subratllar Ruiz en la resposta, i va assegurar que "mentrestant es manté l'activitat de cures coronàries en la seva ubicació habitual".

El conseller també va relatar que mentre durin les obres de l'UCO "es farà diàriament una reunió amb representants de Cardiologia, Medicina Intensiva i Anestesiologia per tal de fer una gestió conjunta dels pacients crítics".

Ruiz, que no va detallar el cost que tindran les obres, va afirmar que quan acabin els treballs la unitat coronària tinrà la mateixa ubicació a la planta 6B "i el mateix nombre d'espais assistencials amb millores substancials, tant per als pacients com per als professionals.

El conseller també va aprofitar per sortir del pas a les crítiques sobre les reestructuracions de serveis justificant que "habitualment s'aprofita l'estiu, època amb una demanda assistencial inferior, per poder fer les remodelacions i posades al dia de les unitats d'hospitalització".

Per aquest motiu, el titular de Salut va destacar que la decisió de prioritzar les obres a realitzar es decideix de forma consensuada en comitè de direcció "així com les accions a realitzar per tal que no es produeixi impacte assistencial".

La unitat coronària del Trueta disposa de vuit llits i tant la direcció de l'hospital com el mateix conseller de Salut han considerat que la remodelació d'aquest servei és "prioritària" per al bon funcionament del centre sanitari.