Gir total l'endemà de conèixer-se la mort d'un rus de 50 anys en un pis del barri de Fenals de Lloret de Mar. La investigació dels Mossos d'Esquadra ha conclòs que es tracta d'un suïcidi. El tancament del cas arriba després de prendre declaració als testimonis i dels resultats de l'examen forense, que conclou que hauria mort per asfíxia i que les marques que tenia al coll podrien ser causades per una cadena que penjava en el bany.

Després d'aquesta investigació, la policia descarta, per tant, la implicació de terceres persones i les dues dones que van ser detingudes per una presumpta relació amb els fets, ahir van quedar en llibertat. Es tracta de la parella sentimental i una amiga de la parella, també de nacionalitat russa. Totes dues el dia de la descoberta del cadàver anaven molt begudes i en un primer instant els Mossos les van detenir per desobediència.

El cos de l'home es va trobar dilluns cap a quarts de dotze de la nit i després que uns veïns -un conserge i una veïna amics de la parella de quan vivien en un altre edifici del barri de Fenals i d'on van ser desnonats- van alertar els Mossos després que les dues noies els diguessin que d'entrada l'home s'havia suïcidat i, més tard, que es volien desfer del cadàver enterrant-lo a la muntanya perquè tampoc el trobaria a faltar ningú, en no tenir papers.

Quan els agents es van personar al bloc de pisos Garden Lloret del carrer Pere Codina Fenals van pujar fins al sisè pis i en entrar a l'immoble es van trobar amb la resistència de la parella del mort. Un cop dins van poder veure com les dues dones, la parella i una altra dona que acollia la parella a l'immoble, anaven molt begudes.

Per aquest motiu, els Mossos les van detenir d'entrada per ?desobediència i, tot seguit, per veure si tenien res a veure amb la mort del rus. Es van trobar l'home al lavabo ensangonat, amb talls al coll que podrien ser causats per una cadena que penjava al bany. L'home hauria mort per asfíxia la matinada de diumenge a dilluns. Tot i això, queda encara fer alguna prova al cadàver, que es troba a l'Institut Mèdic i Forense de Girona, per concloure l'autòpsia.

Els Mossos d'Esquadra en un comunicat ahir el matí van assegurar que es descarta la implicació de terceres persones en la mort de l'home i que les dues dones arrestades es troben en llibertat.