En els últims vint anys, la costa espanyola ha perdut una superfície equivalent a vuit camps de futbol al dia. Durant més de tretze anys, Greenpeace ha denunciat la destrucció del litoral. Com cada any, Greenpeace ha elaborat un informe on analitza les principals amenaces de la costa. Enguany l'informe està encapçalat amb el nom de "Destrucció a tota costa 2013". Aquest s'ha elaborat a partir d'un seguit d'imatges de satèl·lit i estudis científics des de l'any 1987 al 2005. Normalment aquests estudis se solen centrar a aportar informació en l'àmbit estatal, en canvi aquest cop també es donen dades detallades de cada municipi del litoral espanyol.

Un dels efectes en què es trobarà el litoral a causa d'aquest canvi climàtic és el retrocés de les platges que pot ser significatiu a altres municipis del litoral de la Costa Brava. Empuriabrava, Santa Margarida i Marina Platja d'Aro podrien arribar a notar un retrocés de fins a 70 metres de les seves platges. Segons informa Greenpeace, el canvi climàtic és un dels factors més importants i notables a l'hora de provocar que el nivell mitjà del mar augmenti i com a conseqüència, que provoqui certes inundacions a alguns punts del litoral català. Entre les zones més afectades hi ha el delta de l'Ebre i el Llobregat, ja que són punts on tenen la costa molt baixa.

Com diu Greenpeace respecte als possibles efectes de les obres marítimes, el canvi climàtic pot arribar a suposar importants alteracions ja sigui la inundació d'algunes estructures, com per exemple ports, dics de contenció o passeig marítims, entre d'altres. Dins d'aquestes variacions, el Mediterrani té les costes on es poden notar canvis més notables. Es poden arribar a variacions de fins al 250% respecte a les quotes d'inundació actuals.

Segons l'estudi, aquests municipis que estiguin dins la zona d'alerta per inundacions hauran de dur a terme una gestió més exhaustiva per tal de tenir en compte les evidències del canvi climàtic. Dins d'aquests canvis hi ha l'augment del nivell del mar, els canvis en la seva direcció, la magnitud de les onades, la trajectòria de les tempestes, ja que suposarien canvis a les superfícies de les platges i grans efectes respecte a les infraestructures. Greenpeace es queixa en el seu informe que la nova Llei de Costes ha incorporat una sèrie de decisions legals sobre el canvi climàtic sense disposar de mapes de perillositat i risc per la costa espanyola. És a dir, fixa terminis i espais sense previsió i amb arbitrarietat. També lamenten que no s'han calculat les despeses de l'aplicació de la nova llei. Actualment els danys per les inundacions tenen una mitjana de despeses per any de fins a mil milions d'euros.