La tornada a l'escola està a tocar i moltes famílies gironines ja fan números per calcular quant hauran de desembutxacar aquest any per l'educació dels seus fills. Segons una enquesta elaborada pel portal de catàlegs Tiendeo realitzada a les llars de la província, bona part dels gironins preveu gastar-se més de 450 euros en material, llibres de text i roba per als nens.

Aquestes despeses es reparteixen en llibres de text (50%), material escolar (20%), roba (15%) i electrònica (15%). Segons l'opinió dels enquestats, les setmanes més fortes de compres són les dues últimes d'agost i la primera de setembre. Encara que un 22% dels consumidors s'avança i fa les compres a final de juliol, aprofitant les rebaixes. La majoria dels consumidors (60%) compraran en hipermercats i grans magatzems.

Amb la crisi econòmica colpejant les famílies, és fonamental estalviar. Quin serà el mètode que utilitzaran? La gran majoria, un 68% de les famílies consultades, compararà preus i fullets d'ofertes. Un 25% reutilitzarà material escolar, roba i llibres de text, un 6% preveu comprar productes de segona mà i un 1% buscarà cupons. La marca dels productes no és un factor determinant per a la gran majoria: el 77% dels enquestats afirma que sobretot el preu serà clau en la decisió de compra.

Només la partida de roba per al nou curs oscil·la entre els 99 i als 340 euros. De la mateixa manera, la partida de material escolar oscil·la entre els 127 i els 27 euros, fet que pot suposar un estalvi de ?gairebé un 80%.

Els consumidors cada vegada s'informen més, abans de dirigir-se a les botigues a comprar: aquest any les cerques a la xarxa relacionades amb la temàtica tornada a l'escola han augmentat un 7% respecte al 2012.

El més buscat pels familiars gironins són sabates, motxilles, ebooks, escriptori i agenda escolar. I les marques més buscades: Apple, HP, Spiderman, Monster High, funboy i Disney.