Protecció Civil havia activat el pla especial per inundacions a la província perquè el Servei Meteorològica de Catalunya preveia que en alguns punts es podrien superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. I no va fallar la previsió. Va ser tan encertada que a l'aeroport Girona-Costa Brava es van haver de desviar dos vols de Ryanair procedents d'Anglaterra que tenien previst aterrar quan la tempesta es trobava en el seu punt més àlgid. Passades les tres de la tarda, un avió procedent de l'aeroport d'Stansted es va haver de desviar a l'aeroport de Reus i un altre que s'havia enlairat a Birmingham va haver d'aterrar a Perpinyà.

Encara que només van ser aquests dos avions els que van necessitar desviar-se, l'aeroport gironí va acumular retards en altres vols que no van poder enlairar-se a l'hora prevista també a causa de la pluja. Vols amb destinació Trapani, Tampere i Treviso van haver de sortir amb una hora de retard, mentre el de Karlsruhe va acabar enlairant-se dues hores després del que s'estimava. La situació es va anar normalitzant al llarg de la tarda tot i que alguns dels vols que havien de sortir al vespre també van patir retards, com el de Kíev, que va endarrerir-se una hora i va acabar enlairant-se a dos quarts de deu de la nit o el de Belgrad, que va començar a volar a les onze quan tenia previst marxar a dos quarts de deu.

Les precipitacions

Les pluges van deixar-se notar amb força al Gironès, el Pla de l'Estany i l'Empordà. De fet, totes les comarques de la província de Girona van notar els efectes de la pluja amb més o menys intensitat però si es té en compte la mitjana de pluja acumulada per comarques es detecta que l'Alt Empordà va registrar una mitjana de 21,5 litres per metre quadrat, el Baix Empordà 19,4 litres, Pla de l'Estany 19,2 litres i el Gironès 18,9 litres.

Per localitats, Calonge va resultar la població que va recollir més aigua i de poc que no acumulen 40 litres per metre quadrat a la zona del Mas Pallí.

A molta distància es trobava la pluja caiguda a Sant Feliu de Guíxols (18 litres per metre quadrat) que va obligar a actuar en el sistema de clavegueram en alguns punts després que en sortissin les aigües negres per la gran acumulació d'aigua en poc temps.

La tempesta es va acabar desplaçant cap al sud amb el pas de la tarda i a la nit la Direcció General de Protecció Civil avisava que a les comarques del Maresme i el Barcelonès s'esperaven ruixats acompanyats de descàrregues elèctriques.