La ràpida intervenció del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes va aconseguir salvar la vida ahir a un home que va ser trobat inconscient mentre es banyava al mar. Els efectius de socorrisme de platges van dur a terme millor la seva feina gràcies a la coordinació amb la Policia Local, que es va encarregar de les tasques de suport necessàries, segons van informar fonts municipals. La persona assistida és Mariusz K.C., un home de 49 anys d'origen polonès, que passava uns dies de vacances a Blanes allotjat en un hotel.

Els fets van tenir lloc pocs minuts després de les tres de la tarda. Una dona, visiblement nerviosa, va adreçar-se al lloc de socors que hi ha a la platja de s'Abanell alertant que hi havia una persona que s'estava ofegant a l'aigua. Immediatament, tres efectius del servei van anar corrent on estava la víctima, a uns 50 metres de distància del Lloc de Socors.

Quan hi van arribar, van trobar la víctima més a prop de la platja, on trenca l'onada i boca a munt, ja que algú s'havia encarregat de treure'l de l'aigua, o bé les onades l'havien arrossegat. Els socorristes van traslladar-lo a un lloc més segur de la platja i van iniciar les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP); gràcies a les quals la víctima va recuperar el pols, la respiració i la consciència. Posteriorment es va saber que l'home té antecedents de cardiopatia.

Paral·lelament, ja s'havia activat el Protocol d'Emergències, de manera que a banda dels efectius de Protecció Civil i Policia Local de Blanes, també s'hi va sumar una dotació del SEM de Suport Vital Avançat amb un metge i una infermera, que són els qui van acabar d'estabilitzar i atendre la víctima. Posteriorment, la víctima va ser evacuada en helicòpter a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

La tasca de la Policia Local va resultar fonamental perquè els efectius d'emergència sanitària poguessin concentrar-se en l'atenció a la víctima sense necessitat d'haver-se d'encarregar d'altres tasques: els agents van fer-se càrrec dels familiars de la víctima tant per atendre'ls com per recopilar la informació que necessitaven conèixer els efectius sanitaris, van informar les fonts. També cal destacar el suport que va donar la intèrpret de polonès de l'hotel on s'allotja la víctima, que va fer de mitjancera entre els efectius d'emergència i els familiars de l'home.