La Policia Nacional ha intervingut 10.000 peces de roba falsificades a la comarca de la Selva. La meitat les van trobar en un taller de Vidreres, on s'elaboraven, i 5.000 més les van localitzar a vuit establiments i un magatzem de Lloret de Mar. L'operació també ha comportat la detenció d'un home i una dona, responsables del taller on es feia la roba, i de nou persones més a Lloret. La investigació es va iniciar a principis d'any, quan es va localitzar el taller clandestí dedicat a la falsificació de peces de roba, articles esportiu i complements de moda de marques conegudes. Els seus responsables abastien, així, diversos establiments i mercats ambulants de la Costa Brava.

El taller de Vidreres estava muntat dins d'un garatge de grans dimensions. Hi havia una màquina industrial per bordar, premses de calor i marcs de serigrafia per imprimir els logotips de les marques. A més, s'utilitzava una habitació per fer de magatzem. S'hi van intervenir 524 transfers, 410 etiquetes i 5.000 samarretes, polos i jerseis.

La descoberta d'aquest taller va permetre dirigir la investigació cap a un grup de vuit establiments de Lloret de Mar, situats en plena zona comercial i regentats per nou persones que també han quedat detingudes. Aquests establiments haurien estat comercialitzant part dels articles falsificats durant la temporada d'estiu.

Els agents van comprovar que els establiments amagaven les falsificacions, especialment de peces de roba de clubs de futbol, a l'interior de bosses de grans dimensions. Per captar els clients, s'exposaven les peces originals i, després, se'ls oferia les falsificacions a un preu més barat.

Els responsables del grup d'establiments havien habilitat un local proper que utilitzaven de magatzem. Hi acudien per reposar articles venuts i quan un comprador els feia un encàrrec especial de material.

Al magatzem, s'hi van trobar 5.000 articles falsificats. Es tracta de roba de clubs esportius, samarretes, jerseis, polos, ulleres de sol, gorres, bosses, rellotges, cinturons i carteres.

Els detinguts al taller de Vidreres són un home de nacionalitat marroquina i una dona de nacionalitat espanyola. Pel que fa als arrestats responsables dels establiments de Lloret de Mar, són de nacionalitat índia i pakistanesa.