Els carrers de Blanes es van omplir de gent atreta pels gegants, capgrossos i músics participants a la 15a edició de la Trobada Gegantera que s'hi va celebrar el dissabte a la tarda i que es va allargar fins ben entrada la nit. Aquesta concentració ha comptat enguany amb alguns ingredients nous sense renunciar als tradicionals.

La trobada organitzada per l'Ajuntament i la Colla Gegantera de la localitat, va aplegar centenars d'espectadors i més de 200 integrants de diferents colles. Com a novetat d'enguany, la jornada va comptar amb la presència de les colles del Poble Sec (Barcelona) i Alella, que van acompanyar els locals i els geganters de Santa Coloma de Farners i Bescanó.

Com és habitual, la 15a Trobada Gegantera es va encetar amb la plantada de gegants al passeig de Mar. Els encarregats d'encapçalar la tradicional cercavila -que enguany va fer el recorregut habitual a la inversa- van ser Es Forcaner i Vadó 7 Trossos, els gegantons de l'esbart Joaquim Ruyra de Blanes, i la van tancar els membres de la Banda Municipal.

Durant els posteriors i també típics balls de gegants de les colles, no hi va faltar el Ball dels Vescomtes de Blanes protagonitzat pels gegants amfitrions: en Gastó i na Caterina.

A més, per segon any consecutiu es va celebrar el Concurs de Fal·leres. Aquest nom fa referència al crit de guerra que tenen les colles geganteres, i en especial la de Blanes, i que emeten quan participen en les trobades. Enguany es van donar dos premis: un a la fal·lera més llarga i l'altre a la més potent en nombre de decibels. El representant de la colla de Santa Coloma de Farners va ser qui va fer la fal·lera més llarga, mentre que la més potent la va fer un membre de la colla gegantera del Poble Sec de Barcelona, amb un crit que va superar els 120 decibels.

La colla gegantera és una associació molt activa a Blanes i igual que ja va passar l'any passat, aquest estiu ha tornat a ser protagonista de bona part de les activitats culturals i festives que s'han dut a terme al municipi. D'aquesta manera, la trobada de dissabte ha servit per remarcar la continuada presència que l'entitat blanenca té als actes de la localitat.