Els carrers de Vidreres es van convertir ahir al matí en el principal escenari de "l'encierro", un dels espectacles més populars de les festes de la localitat, entre d'altres motius perquè és l'única activitat d'aquestes característiques que se celebra a les comarques gironines. Un any més, i com ja és habitual durant la Festa Major del municipi, a les 8 del matí tothom ja estava a punt al carrer Pau Casals per assistir a l'alliberament de les vuit vaquetes seleccionades per protagonitzar l'acte més tradicional de la població. Ja feia gairebé una hora que el grup Retruny animava els carrers de la vila a ritme de percussió amb la batucada de Bous. I la festa no es va fer esperar, ja que puntualment les vaquetes van sortir a tota velocitat a perseguir a un ritme frenètic pels carrers de la localitat els més agosarats que se'ls posaven per davant.

Els corredors i els animals van passar pel carreró del Casino i van recórrer el carrer Catalunya, Barcelona, Quirze Jordà i Maçanet, travessant també la plaça de l'Església. En aquesta edició, a més, van passar per la carretera Lloret, ja que davant l'èxit de les convocatòries passades, l'organització va decidir aquest any allargar el recorregut habitual de 550 metres dels anys anteriors a 800 metres.

Les vaquetes van perseguir prop de 300 persones, sobretot gent jove, fins a la plaça de bous provi?sional, on s'hi havia instal·lat l'arribada. Durant tot el recorregut i des de darrere les tanques protectores, una gran quantitat de públic de totes les edats animava els corredors i gaudia d'aquest curiós espectacle que se celebra cada estiu.

Cap ensurt important

Durant l'acte no es va produir cap ferit ni cap accident greu. "No hem tingut cap ensurt important. Només algun corredor que ha caigut i s'ha fet algunes rascades" comentava a Diari de Girona Jaume Call, un dels organitzadors de la festa. Acabat "l'encierro" del matí, es va celebrar al mateix espai una botifarrada popular a la plaça de bous portàtil. Més tard, cap a les 11 del matí, els espectadors van poder veure gratuïtament la desfilada de cavalls, genets i carruatges, durant la qual se'ls va oferir un "rebujito", una beguda típica d'Andalusia, en què es mescla vi blanc amb un refresc gasós.

D'altra banda, a la tarda es va reprendre la festa amb el segon correbou de Festa Major -el primerva ser dissabte-, que es va celebrar de cinc a vuit de la tarda sense que es produís cap incidència greu. Un total de 17 vaquetes provinents de Valderrobres (Terol) van fer vibrar els atrevits que saltaven a la sorra de la plaça per batre's amb els bous. "Ha sigut d'assistència un èxit increïble. D'aquí a dos mesos ja començarem a treballar perquè el pròxim any sigui encara millor", remarcava Jaume Call.