El govern municipal de Torroella de Montgrí (CiU, LEST i PP) ha suspès l'atorgament de llicències per a activitats d'ús religiós o centre de culte per un període d'un any. L'objectiu d'aquesta suspensió és estudiar la reforma puntual del Planejament urbanístic per a la implantació de noves activitats d'ús religiós o de centres de culte. L'acord el va prendre la junta de govern local el passat 8 d'agost i es porta al ple d'aquest dijous per ratificar-lo.

La regidora d'Urbanisme, Sandra Bartomeus, ha explicat que, per un costat, en aquesta reforma del POUM s'hi incorporaran els canvis normatius que hi ha hagut d'acord amb la Llei 16/2009 de 22 de juliol de centres de culte i el decret 94/2010 del 20 de juliol que desplega la citada llei. És a dir, s'ha d'adaptar el planejament urbanístic municipal a la normativa vigent. Un altre motiu que ha exposat la regidora és la necessitat d'adaptar la regulació de les places d'aparcament a aquest ús religiós, que requereix d'un determinat aforament. Bartomeus ha recordat que la derogació de la primera llicència d'obres de la mesquita del polígon de Torroella es va argumenta, entre d'altres, amb el fet que la previsió de les places d'aparcament no es corresponia amb la concurrència de l'espai.

Així, la regidora ha concretat que l'ús religiós es va afegir en els usos ja existents en el polígon industrial. No obstant això, no es va fer cap canvi en la previsió d'aparcaments. En aquest sentit, les places d'aparcament que es contemplen per ús industrial són poques per a una activitat de centre de culte i es pot comparar, per exemple, amb una discoteca, a la qual també se li requereix unes determinades places d'aparcament en funció de l'aforament.