La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) no s'atura. Té massa feina a fer i el temps li va en contra. No vol perdre ni un minut, hi ha massa famílies que es troben en una situació crítica i ha anunciat que accions directes amb el banc que s'ha fet càrrec del bloc de pisos ocupat al 111 del carrer Joaquim Ruyra de Blanes. La PAH no vol concretar més però sí que avisa que les mobilitzacions aniran encaminades a aconseguir un lloguer social pels quatre habitatges d'aquest edifici.

"Volem que a les famílies que no tenen ingressos o els tenen tant baixos que no poden pagar un ?lloguer a preu de mercat se'ls posi un lloguer social que no suposi més d'un 20% més dels seus ingressos", explica la portaveu del moviment a Girona, Marta Afuera. La PAH tampoc descarta demanar que en el cas de famílies sense ingressos se'ls pugui concedir l'usdefruit de la vivenda per tal que "pugui aixecar cap".

El moviment no concentrarà els esforços només a Blanes perquè encara té causes pendents en moltes altres localitats. Per exemple, a Salt, on 16 famílies tenen ocupat un bloc de pisos que l'Audiència Provincial va manar desallotjar. Restava pendent fixar una data però tot apunta que la PAH ja la coneix, no debades dijous convocarà una roda de premsa per anunciar algunes de les mesures que pensa dur a terme.

Entre altres coses, els membres de la PAH faran una rua de cotxes per Salt i Girona seguint un recorregut de protesta que passarà per davant la casa de l'alcalde de Salt, l'Ajuntament de la població, la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Girona i acabarà a la subdelegació del Govern.

El bloc de Salt pertany a l'anomenat banc dolent -Sareb- i "no hi ha hagut manera de tenir-hi una reunió", exposa Afuera. Per això també la PAH anunciat accions a la seu del Sareb a Madrid, que concretarà més endavant.

Tampoc en el cas del bloc de Salt ha aconseguit que es concedeixin lloguers socials però el moviment no pensa tirar la tovallola. "No és tard per arribar a un acord", emfatitza Afuera.