"Hi haurà controls de presència d'alcohol a la sang fins a les 11 o les 12 del matí", va avisar ahir Blai Ortiz (sotinspector dels Mossos d'Esquadra de la Garrotxa) a Ràdio Olot. Va precisar que els controls estaran a totes les rotondes de les sortides de la ciutat. Va explicar que el motiu els controls s'allargaran per fins quasi al migdia és perquè han detectat que "es posen a dormir al cotxe i pensen que a les 8 o a les 9 sortiran tranquil·lament per la rotonda tal per marxar cap a casa".

Va considerar que l'estratègia contra la conducció sota els efectes de l'alcoholèmia ha tingut bons resultats en les darreres edicions de del Tura. "En els darrers tres anys no hem tingut cap accident relacionat amb les festes -va raonar i va afegir-: També hem notat que cada any s'han reduït els positius".

Després, Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) va considerar que el model actual de festes del Tura es pot mantenir perquè no hi ha hagut mai cap sinistre d'importància.

Va definir que són unes festes en les quals hi ha gent gran i joves al carrer a les 3 del matí. Va precisar que uns van a les havaneres i els altres al concert.