Alguns dels càrrecs electes de CDC amb més pes a les comarques gironines Van manifestaR que donaran suport a la Via Catalana. Hi seran presents alcaldes de capitals de comarca com l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el de Banyoles, Miquel Noguer, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, el d'Olot, Josep Maria Corominas, o el de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà.

Altres càrrecs que han confirmat la seva presència són l'alcalde de Palol de Revardit i president del Fòrum Comarcal de l'Associació Catalana de Municipis, Jordi Xargay, l'alcalde de Molló i vicepresident del Consell Comarcal, Josep Coma, o el diputat de CiU a Madridper Girona Jordi Xuclà.

El partit també va informar que hi ha d'altres alcaldes del territori que també aniran a fer la cadena humana, com el de Lloret de Mar, Romà Codina, o el de Torroella de Montgrí-L'Estartit, Jordi Cordón. A més, alguns dels alcaldes que van assegurar que seran presents a la Via Catalana són diputats al Parlament de Catalunya. Aquest és el cas de l'alcalde de Llançà, Pere Vila, l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó o l'alcaldessa de Vilademuls, Dolors Rovirola.

A banda d'aquests càrrecs del món local, el conseller gironí de Territori i Sostenibilitat -i exalcalde de Figueres-, Santi Vila, també ha dit que participarà de la iniciativa.