L'Ajuntament de Blanes ha programat diverses activitats que es faran entre els dies 10 i 11 de setembre per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Enguany la principal novetat és que s'han concentrat els actes de caràcter més institucional durant el matí de la Diada, de manera que la tarda quedarà lliure per aquells que vulguin assistir a d'altres actes de la tarda com la Via Catalana. A la tarda, però, se n'han programat de populars, així com dimarts 10.

Els actes oficials s'encetaran el dimecres a les onze del matí. L'alcalde Josep Marigó, acompanyat de representants dels grups polítics municipals, encapçalarà l'ofrena floral que es farà davant el monument a Lluís Companys, situat a tocar de la plaça Catalunya. Tot seguit, a dos quarts de dotze del migdia, serà quan tindrà lloc el principal canvi que s'ha introduït aquest 2013 en els actes commemoratius de l'11 de Setembre.

Des de fa més de 20 anys, l'acte més solemne que tradicionalment se celebrava a Blanes era la baixada de la senyera de l'Ajuntament, que tenia lloc a les set de la tarda. Enguany, a banda de canviar l'horari, també s'ha canviat el seu sentit, de manera que enlloc de baixar-la, s'hissarà la bandera catalana perquè onegi al balcó principal de l'edifici consistorial. Aquest acte també l'encapçalarà l'alcalde de Blanes, així com regidors i regidores del consistori i representants de les forces de seguretat del municipi -Policia Local i Mossos d'Esquadra- en formació. L'acte es completarà amb el desplegament de dues senyeres de grans dimensions que baixen des del terrat de dalt de l'edifici de l'Ajuntament fins al terra, tot plegat acompanyat per la interpretació del cant dels segadors, l'himne nacional de Catalunya.

L'objectiu que es vol aconseguir al concentrar els actes més institucionals el matí de dimecres és que tots aquells ciutadans que vulguin participar a les diferents concentracions que es faran arreu del territori català en motiu de l'11 de Setembre, puguin compaginar-ho amb la seva presència a Blanes.

Actes Populars

La celebració a Blanes de la Diada s'haurà encetat el dimarts 10 de setembre. L'Ajuntament de Blanes i l'Associació Cultural Sabors de Catalunya co-organitzen diverses activitats amb l'objectiu que generin dinamisme econòmic i que atreguin més visitants al municipi.

El fil conductor de les activitats serà la segona edició de la Fira de Sabors Catalans a Blanes, que té per objectiu fomentar i promocionar els productes tradicionals i artesanals elaborats al país. Després de l'èxit que ja va tenir a l'anterior edició del 2012, la fira tornarà a estar situada al passeig Cortils i Vieta, es podrà visitar dimarts tot el dia i dimecres fins les nou del vespre.