L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, lamenta que més de dos anys després dels aldarulls que es van produir a la localitat encara no s'hagi jutjat la vintena de detinguts que hi va haver. "Sap molt de greu que encara no s'hagi jutjat, perquè hi ha uns detinguts i tot es va endarrerint", va afirmar l'alcalde. "Potser la paraula més adequada per definir-ho és desencís", va afegir Codina. Des de llavors, la tensió ha disminuït al municipi al mateix temps que s'ha augmentat la presència policial als carrers i no s'han repetit aldarulls d'aquell tipus. Codina destaca que aquest estiu ha estat "molt tranquil" i ho atribueix, en part, a l'aplicació de les noves ordenances.

Els aldarulls més importants es van produir l'11 d'agost de 2011, quan després d'un problema elèctric a Colossos es van haver de desallotjar 1.800 persones que van provocar una batalla campal contra els Mossos d'Esquadra. La nit va acabar amb 20 detinguts i destrosses materials per valor de milers d'euros. Des de llavors, el cas encara està pendent de judici, un fet que l'alcalde lamenta. "Tant de bo poguessim anar molt més de pressa amb aquest cas dels aldarulls i també amb el cas Clotilde, que pel bé de Lloret espero que es resolgui el més aviat millor", va destacar Codina.

Justament en aquests aldarulls, la Fecasarm, que està personada a la causa com a acusació popular, ha sol·licitat penes per als 20 joves que oscil·len entre dotze mesos de multa fins a sis anys de presó. En total es demanen 104 anys de presó. No es coneix encara l'escrit de la fiscalia.

Després d'aquells incidents, l'Ajuntament va reaccionar i va aprovar un seguit de mesures per intentar evitar nous aldarulls. A més, va augmentar de manera destacada la presència policial als carrers, especialment gràcies als reforços d'estiu dels Mossos. I des de llavors, no hi ha hagut aldarulls similars.

Aquest any, segons l'alcalde, ha estat especialment "tranquil" i creu que és per la feina que s'està fent: "No ha estat un estiu tranquil per casualitat, sinó que s'ha fet un esforç molt important un altre cop per part de Mossos i sobretot policia local i aplicant les noves ordenances de civisme i via pública". "La policia em manifesta que tenen una bona eina amb les ordenances, que poden fer servir", va afegir Codina.

De fet, segons va avançar l'alcalde, des del mes de gener, ja s'han aixecat al voltant de 2.400 actes per incivisme, la qual cosa representa un lleuger increment respecte al mateix període de ?l'any passat.

Però l'alcalde va anar més enllà i va destacar que ha estat un estiu tranquil, malgrat que ha arribat molta gent al municipi i així ho indiquen les tones d'escombraries generades, segons destaca. Amb aquest tipus de dades, l'Ajuntament té una visió aproximada de si arriben molts o pocs turistes.

Finalment, Codina va voler destacar l'arribada de turistes russos. Segons va avançar, s'han repetit les mateixes dades de turisme rus que l'any 2012, quan ja hi va haver un increment molt destacat. La resta de nacionalitats han baixat.