El document del Pla d'usos comercials que el govern de Lloret de Mar està treballant no satisfà els grups de l'oposició del Millor i el PSC. Els dos partits coincideixen en criticar que aquesta reglamentació, en comptes d'anar en la direcció d'afavorir, crear i dinamitzar el comerç, suposa tot el contrari "posant impediments als nous inversors i menyspreant la llibertat comercial", concretava ahir el Millor en un comunicat. Per la seva part, el portaveu del PSC, Joan Bernat, s'ha queixat que "només fem que limitar la creació de noves empreses i desanimar possibles inversions i tancant la porta a nous llocs de treball".

Segons afirma el Millor, la regulació que té sobre la taula l'Ajuntament comporta que en el cas de canvi de titular d'una activitat de discoteca, menjar ràpid, souvenirs o hotel, aquesta no es podrà seguir desenvolupant. Un fet que considera que "és un greu atac a la llibertat comercial" i que posa pals a les rodes als empresaris que volen obrir nous negocis. Pel Millor, "sembla que l'equip de govern vulgui tenir el control i la gestió dels negocis" i recorda que "no es pot pretendre regular el comerç i prohibir un tipus d'activitat si el client que tenim no té un perfil diferent a l'actual".

Quant al PSC, el seu portaveu reclama que l'Ajuntament hauria d'apostar per bonificacions per negocis que obren tot l'any i afirma que "estem cansats de sentir d'aquest govern totes les coses que no es poden fer".

El regidor de Comerç, Jordi Orobitg, però, retreu als dos partis que facin declaracions sense haver parlat abans amb ell d'aquesta regulació i que "es mouen per interessos populistes", aprofitant que empresaris de la Riera volen reunir-se amb el govern "perquè entenen que es restringeix el dret al canvi de titularitat". Una interpretació errònia, segons Orobitg, que apunta que el POUM no permet obrir noves discoteques, però sí que manté les actuals, si bé no poden ampliar. L'edil sí que ha precisat que no es vol que s'obrin més locals de menjar ràpid a la Riera i que han coincidit amb els representants dels comerciants paquistanís i hindús que hi ha "sobresaturació" dels comerços de souvenirs que regenten.