El metge forense Ernesto Luis González Riscos tornarà als jutjats però aquesta vegada ho farà en qualitat de víctima després que el 8 d'octubre de 2009 uns sicaris li clavessin cinc trets que el van deixar molt malparat però dels que va poder refer-se. La seva dona, Alicia Pagan Rodríguez, s'asseurà també a la banqueta dels acusats després que el ministeri públic consideri que és l'inductora del crim frustrat i li demani 14 anys i 29 de presó per un delicte d'assassinat en grau de temptativa. No estarà sola, l'acompanyaran tres sicaris per a qui el fiscal demana 12 anys de presó en base al mateix delicte. La vista començarà dilluns i s'allargarà quatre dies.

L'escrit de qualificació provisional especifica que a mitjan juliol de 2009, l'esposa del metge forense va idear un pla per acabar amb la seva vida i es va posar en contacte amb Juan Carlos Hernández, àlies "el Humilde", encarregant-li la tasca de buscar una persona que pogués assassinar González Riscos. Edwin José Caba va acceptar l'encàrrec.

Durant els dos mesos següents, l'esposa, el Humilde i el sicari van reunir-se per negociar els termes de l'encàrrec. Es va acordar que José Caba buscaria una altra persona perquè executés el crim. Així va ser com va contactar amb Luís Maria Santos, que va acceptar l'oferiment. D'aquesta manera, tots els processats, "actuant de mutu acord i amb la intenció d'acabar amb la vida" del doctor, van fixar el 4 d'octubre de 2009 per l'assassinat. Tanmateix, es va haver de suspendre a última hora decidint posposanr-lo quatre dies.

La nit del vuit d'octubre, Alicia Pagan va convèncer el seu marit perquè l'acompanyés a una reunió que havia de tenir a Sant Pere del Bosc. L'excusa era la suposada venda a Edwin José Caba de les samarretes que ella dissenyava. Sense sospitar l'imminent intent d'assassinat, el doctor va accedir a la voluntat de la seva esposa i ambdós van dirigir-se primer a Radio Marina, a Blanes, on els sicaris havien quedat inicialment.

Allà, Edwin José Caba va presentar al matrimoni el seu "soci" Luis Maria Santos i ambdós van pujar a la part posterior del vehicle. Luís María Santos es va asseure darrere del doctor, que conduia el vehicle.

A Sant Pere del Bosc van arribar-hi una hora més tard. Es trobaven ja en una zona aïllada i de difícil accés i el doctor va ensumar-se alguna cosa estranya. En mirar pel retrovisor interior va enxampar Luís María Santos traient-se un arma de foc i encanonant-lo. No va tenir temps de reaccionar i la seva nuca va entomar dos trets. Immediatament, tots els ocupants del cotxe van baixar mentre el pistoler tornava a descarregar dues bales sobre el cap del metge, que va caure al terra. Encara era viu i per això li van disparar una cinquena bala, que no el va tocar.

A la víctima li costava morir i per això Luis María Santos i Edwin José Caba van començar a donar-li coces a les costelles i colpejar-lo al cap amb una pedra. El doctor va optar per fer-se el mort i els assassins van marxar amb el cotxe deixant-lo al terra malferit.

El metge forense va aconseguir sobreviure a l'atac pel petit calibre de l'arma utilitzada. Encara conserva fragments de bala allotjats al crani i pateix limitacions funcionals en dos dits de la mà esquerra, a banda de les cicatrius que li han quedat marcades al cap i un evident síndrome d'estrés postraumàtic.