La vaga del transport sanitari convocada pels sindicats majoritaris va finailtzar ahir amb un escàs impacte en el funcionament dels centre de salut. La Generalitat va xifrar el seguiment de la vaga d'ambulàncies d'ahir en el 7,8% (mentre que dimecres va ser del 9,1%) i contradiu la versió dels sindicats, que asseguren que el seguiment va ser del 85% els quatre dies que ha durat.

El seguiment de la protesta a Girona en la jornada d'ahir va ser xifranda en el 3,8%. Només superada a la Catalunya Central (5,7%) i a Barcelona (11,8%).

D'una altra banda, fonts de CCOO van assenyalar: "Dins del que cap, i tenint en compte els serveis mínims que hem hagut d'atendre, les coses han anat bé i s'estima que uns 2.500 treballadors han secundat l'atur aquests dies".

També va recordar que només un 45% dels treballadors van poder exercir el seu dret a la vaga, ja que la resta de la plantilla va haver de treballar en serveis mínims d'urgència, emergència o en trasllats de diàlisi o de quimioteràpia.

Des dels sindicats es va denunciar a més que en alguns hospitals, com Bellvitge i Vall d'Hebron, s'ha obligat als treballadors a fer serveis que no estaven pactats, i que per això presentaran una denúncia a la inspecció de guàrdia per incompliment dels serveis mínims decretats per la Generalitat.

Els sindicats van convocar quatre jornades d'atur, els dies 9, 10, 11 i 12 de setembre, en no arribar a cap acord amb la patronal del sector, que proposava retirar el 9,2% de la rebaixa salarial aplicada des d'aquest estiu, però no tornar el que ja s'ha sostret de les nòmines.

Demanaven a més seure a negociar fins al mes de desembre, però amb la condició que, si no s'arribava a un acord, tota la retallada que ja s'havia produït es carregaria sobre la paga extra.

La trentena d'empreses concessionàries del servei de transport sanitari a Catalunya ha aplicat una reducció salarial del 9,2% de forma unilateral als seus 4.800 treballadors.