El grup municipal Vidreres Som Tots - ERC (VsT-ERC) ha amenaçat amb trencar el pacte de govern que té amb CiU a Vidreres. El motiu és la investigació que l'Oficina Antifrau té oberta a l'ajuntament i que, segons els republicans, l'alcalde, Jordi Camps (CiU), ha intentat amagar des de fa cinc mesos. La formació denuncia que els diferents requeriments enviats per Antifrau des de l'abril per conèixer detalls del subministrament d'aigua a les urbanitzacions i la compatibilitat laboral del batlle no han passat pel registre i acusen directament l'alcalde. VsT-ERC ha demanat a Camps que dimiteixi i assegura que abandonarà el govern si CiU no posa una altra persona al capdavant del govern.

El soci de govern de CiU a Vidreres (Selva) ha mostrat el seu malestar pels fets succeïts darrerament a la població i que han acabat destapant, aquesta setmana, una investigació de l'Oficina Antifrau que l'alcalde, Jordi Camps, hauria estat amagant.

VsT- ERC ha assegurat que el passat 10 de setembre es va registrar a l'Ajuntament de Vidreres una carta dirigida al secretari municipal. En aquesta, Antifrau li requeria diversa documentació i assegurava que tal informació havia estat requerida en diverses ocasions des del passat mes d'abril al mateix alcalde, que no els l'havia fet arribar. Aquesta carta va encendre les alarmes al soci de govern de CiU, que assegura que desconeixia aquesta investigació i acusa directament l'alcalde de voler-la amagar.

La informació requerida per l'Oficina Antifrau fa referència a la relació de l'ajuntament amb l'empresa subministradora d'aigua a les urbanitzacions i també a la compatibilitat laboral de l'alcalde. Els republicans han denunciat que un dels principals objectius que tenien en entrar a formar govern era legalitzar el tema de l'aigua i asseguren que l'alcalde "no ha fet cap pas per tirar-ho endavant".

Demanen la dimissió de Camps

El soci de govern de CiU ha fet un comunicat on assegura que hi ha una "pèrdua de confiança" vers l'alcalde que fa que la situació sigui "insostenible". "L'única alternativa possible per part del nostre grup és plantejar-nos la possibilitat de sortir de govern", reconeixen els republicans en el comunicat.

VsT-ERC fa un pas més i considera que, "com a mostra de transparència", l'alcalde hauria de presentar la dimissió. La formació ja avança que si l'alcalde no mou peça, l'única opció que faria que VsT-ERC acabés el mandat seria que CiU posés una altra persona al capdavant del govern.

Els republicans encara plantegen un altre escenari. Asseguren que si Camps no plega ni el fan plegar podrien començar a teixir aliances amb l'oposició per poder garantir un govern fort. "Vidreres Som Tots estudiarem possibles alternatives per poder fer viable l'estabilitat al nostre ajuntament", recull el comunicat.

La formació recorda que aquesta no és la primera vegada que tenen desavinences amb Camps ja que també hi va haver tivantors quan l'alcalde va voler contractar un assessor que, segons denuncien, anteriorment havia treballar per a l'empresa d'aigües investigada. Segons els republicans, l'alcalde volia pagar-li un "sou desorbitat": 2.500 euros per 16 hores al mes.