El Banc de Sang a Girona ha capgirat la situació que vivia a principis d'any i després dels dos mesos d'estiu pot respirar i trasmetre que la seva situació a dia d'avui és "bona". I és que si bé al gener l'aprovisionament de bosses de sang tan sols era suficient per a dos dies d'activitat, els registres d'aquesta setmana ja permetien afirmar que l'estoc seria suficient per més d'una setmana si durant aquest període no entrés cap donació, fet que tampoc es dóna mai. El director del Banc de Sang a Girona, Joan Profitós, afirma que l'estiu ha estat positiu i que ha deixat una diferència de 300 bosses més respecte el juliol i l'agost del 2012.

Al gener, des del Banc de Sang alertaven que s'havien de recuperar en dos anys unes 4.000 bosses, que són les que s'havien perdut de forma progressiva des del 2011. En aquells moments, l'estoc a tota Catalunya era d'unes 6.000 bosses. Nou mesos després, l'entitat ha assolit l'objectiu, ja que segons explicava el seu director, Joan Profitós, l'estoc actual de bosses arreu de Catalunya és de 10.000. "Ara mateix, hi ha per més d'una setmana si no entrés res", explicava el doctor.

Profitós va explicar que el creixement de forma tan ràpida per diferents factors, com l'èxit de la campanya de donació de sang de tipus 0 negatiu, o per una quantitat "inapropiada" de donacions durant la primera quinzena del mes de setembre. Pel que fa la campanya, el director del Banc de Sang va explicar que tot i que es tractava inicialment d'una crida per a donants de sang de tipus 0 negatiu, la població va respondre molt positivament i es van fer donacions de tot els tipus de grups sanguinis.

A més, Profitós va destacar que van ser molt positius els resultats de les maratons de donacions de sang que es van fer a la Vall de Camprodon i Setcases, i també la que es va fer a Sant Pau de Segúries. "Ens va sorprendre molt gratament. En aquesta zona va anar molt bé i sumant la Vall i Sant Pau vam aconseguir més de 200 bosses". A més d'aquestes donacions, durant l'estiu "es va notar l'efecte de la campanya i hi va anar més gent", i és per això que es van registrar unes 300 bosses més que en el mateix període que de l'any passat.

Amb l'estiu acabat, Profitós va explicar que "ara comença la feina normal". El director del Banc de Sang a Girona va afirmar que la previsió és fer les mateixes campanyes per motivar la població, així com l'enviament d'sms o altres estratègies de comunicació.

Durant el mes d'octubre, el Banc de Sang té previstes fins a 44 parades a les comarques gironines per rebre les aportacions dels donants gironins. La campanya començarà el dimarts 1 d'octubre a Fornells de la Selva i Mieres, i conclourà el dia 31 a Pals i Camp?llong.