Dues persones van resultar ferides greus després que l'helicòpter amb què viatjaven topés amb un cablejat elèctric i s'estavellés ahir al migdia al terme altempordanès de Vilanant. Protecció Civil informava al migdia de l'accident, ja que el sinistre va produir-se cap a la una, quan el vehicle, dedicat a cursos de formació, va tocar uns cables d'alta tensió o es va precipitar a prop del poble de Taravaus. Com a conseqüència de l'accident uns 200 abonats van quedar sense llum i es va originar un incendi a la zona.

Un helicòpter medicalitzat, un altre dels bombers, dues ambulàncies i set vehicles dels bombers van mobilitzar-se immediatament per treballar en aquest sinistre. L'accident va obligar a activar la prealerta del pla especial per a emergències aeronàutiques de Catalunya Aerocat.

En principi, sembla que l'helicòpter biplaça estava fent un vol amb origen i destinació Girona, quan es va enganxar en uns cables elèctrics de mitja tensió al sector de Mas Arrufat, al peu d'una pista forestal que va a Taravaus, i va caure a terra. Seguidament, el vehicle es va començar a incendiar.

Un dels ocupants (un home de 31 anys) va ser traslladat en helicòpter a l'hospital Josep Trueta de Girona, i l'altre ocupant (un home 33 anys) va necessitar ser traslladat en ambulància a l'hospital de Figueres, tots dos en estat greu, segons informava el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

En un primer moment s'havia apuntat que l'helicòpter podria estar fent un vol de formació, tot i que l'empresa propietària del vehicle va acabar confirmant que es tractava d'un vol de lleure amb itinerari Girona-Girona.

Els Bombers hi van desplaçar un helicòpter i set vehicles que van treure els dos ocupants de l'interior de la nau, que no havien quedat atrapats i que immediatament van ser atesos pel SEM, que hi va destinar un helicòpter medicalitzat i dues ambulàncies més.

El fet de tocar cablejat elèctric va provocar que 200 abonants de Vilalant es quedessin sense subministrament. L'avaria es va poder resoldre amb celeritat.

Sotrac a Taravaus

Segons una testimoni dels fets, la Tere, que treballa en el restaurant El Trull de Ca l'Arrufat, a Taravaus, l'helicòpter es va enlairar correctament quan, de sobte, es va enredar amb els fils d'electricitat que passen a tocar del restaurant. Els fets van succeir al terme municipal de Taravaus, un nucli de població del terme municipal de Vilanant, al costat del restaurant. Segons va detallar la jove, el pilot havia explicat que ell havia deixat agafar els controls de l'helicòpter al seu acompanyant quan aquest, per causes desconegudes, s'hauria espantat i hauria deixat els comandaments.

Tot seguit, l'aparell va impactar contra terra i es va incendiar. No obstant això, el pilot va ser capaç de treure l'altre home de l'interior de l'helicòpter abans que el foc comencés a cremar tot el vehicle. Els treballadors del restaurant, en veure l'accident, van sortir corrents amb extintors per ajudar les dues víctimes. Segons va detallar la Tere, aquest era el tercer vol de lleure que realitzava avui el pilot, que és veí de Roses. Segons els testimonis, el pilot va patir alguna contusió i ferida mentre que el copilot hauria patit una fractura de cama i un tall al coll.