Un foc va cremar ahir a la tarda 1,5 hectàrees de vegetació forestal en una zona muntanyosa de ?Solius, al municipi de Santa Cristina d'Aro. L'incendi va mobilitzar els Bombers, que van enviar dos mitjans aeris i set dotacions terrestres per sufocar-lo. El foc es va poder donar per extingit cap a dos quarts de sis de la tarda.

En concret, l'incendi es va declarar cap a un quart de tres de la tarda a la zona del Puig de Portugal a Solius. Una muntanya de poc més de 170 metres d'alçada de Santa Cristina i que va veure com les flames cremaven fins a 1,5 hectàrees de massa boscosa. Tot i el foc, els efectius d'emergències destinats a la zona no van haver de tallar cap carretera d'accés ni tampoc desallotjar cap dels habitatges de la zona propera al foc.

Els Bombers van donar per extingit l'incendi al cap d'unes tres hores, quan els mitjans enviats per apagar-lo que encara quedaven van començar a abandonar la zona. En el lloc dels fets també s'hi van desplaçar, els Mossos d'Esquadra, Policia Local, Associacions de Defenses Forestals (Adf), entre altres efectius que van donar per estabilitzat el foc cap a les tres de la tarda i per extingit, a dos quarts de sis.

Magatzem cremat a Vilopriu

Un altre foc va fer mobilitzar els Bombers al Baix Empordà. En aquest cas de bon matí, cap a les vuit, es va declarar un incendi en un magatzem del costat d'una casa de Vilopriu i el va cremar totalment. A més, la casa que es troba al nucli de Valldevià, a prop de la carretera GI-631 que porta fins a Camallera estava buida i va patir afectacions.

Com a conseqüència del foc, el sostre del magatzem es va esfondrar i també, part l'estructura metàl·lica i de les bigues d'obra. Es dóna el cas que dins del magatzem de 250 metres quadrats, els propietaris hi guardaven embarcacions, un ultralleuger, eines, entre d'altres que també van patir els danys de l'incendi.

La casa que hi ha contigua al magatzem també va quedar afectada però sortosament no hi havia ningú a l'interior en el moment dels fets i per tant, no va haver cap ferit. La paret que separa el magatzem de l'habitatge va quedar malmesa pel foc i per això es van desplaçar fins a la zona tècnics per avaluar-ne l'estat. A més, la resta de la casa també va quedar plena fum pel foc, segons fonts del cos de Bombers. Per extingir el foc s'hi van desplaçar cinc dotacions terrestres. Però tres d'elles hi van participar durant tota l'estona i cap a la una del migdia ja van abandonar el foc de Vilopriu.