L'associació Acció Cultural Es Viver de Blanes ha aconseguit a través d'un projecte de micromecenatge 10.840 euros per a reformar el local de La Cooperativa La Blandense, que actualment ocupa juntament amb les entitats Casa del Poble, la Colla Gegantera, Blanes per la Independència-ANC, la Colla Sardanista i el Grup de Diables Sa Forcanera.

L'edifici, ubicat al carrer Muralla de Blanes, va ser comissat a la Casa del Poble durant el franquisme. Posteriorment, una part se la va quedar l'Estat i la resta va ser retornada a la Generalitat. La part de titularitat estatal està ocupada pel sindicat CCOO, mentre que la Casa del Poble va comprar la part autonòmica fa tres anys.

La part que es reformarà és la de la Casa del Poble, i se'n regularan els usos per a convertir-la en el Casal La Cooperativa de Blanes, un espai obert a veïns i entitats per fer-hi exposicions, xerrades o concerts de petit format, a més de les activitats de les agrupacions.

El local, d'uns 200 metres quadrats, es dividirà en dos espais: una zona dedicada a les entitats, amb sales de reunions i magatzems, i un altre espai d'uns 100 metres quadrats que servirà de sala d'actes i on s'instal·larà un servei de bar per a finançar el manteniment del casal. És aquest segon espai el que concentrarà la majoria de les obres de millora, ja que s'hi ha de rehabilitar la instal·lació elèctrica i d'aigua, la cuina i els lavabos.

Els més de 10.000 euros recaptats a través de la plataforma Verkami serviran per a finançar aquestes reformes, en què treballaran voluntaris de les entitats per a ajustar-ne els costos. El president d'Acció Cultural Es Viver, Tomàs Bedós, explica que ja s'havien començat unes obres, que es van haver d'aturar però que es podrien reiniciar aquesta setmana.

A més, tenen previst presentar el projecte d'activitats a l'Ajuntament per que tot estigui regularitzat a finals de mes. Paral·lelament, s'està gestant un consell d'entitats que estipuli el funcionament intern de la cooperativa, a més del reglament del servei de bar.