Ja ho va dir fa un parell d'anys -quan iniciava el seu projecte- en una entrevista a la secció Contracorrent de Diari de Girona: "Tothom ha de poder entrar als llocs per la mateixa porta i pixar al mateix lavabo". I sembla ser que ambdues condicions es compleixen bastant bé a les comarques de Girona, perquè Miguel Nonay, un viatger amb cadira de rodes i conegut bloguer turístic, ha creat un vídeo de vuit minuts i mig on se'l veu saltant amb paracaigudes, fent caiac, degustant la gastronomia gironina, fent submarinisme, muntant a cavall i visitant diferents pobles i viles de les comarques gironines com Besalú, l'Escala o Puigcerdà. L'Hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar va ser ahir l'escenari de la presentació del vídeo promocional "Girona, una destinació 360...i 5 dies", que va comptar amb la presència de Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar, Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i el mateix Miguel Nonay. Es pot visionar als blogs A salto de mata i Viajeros sin límite, i a les xarxes socials del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Miguel Nonay ha fet de la discapacitat una oportunitat. Des de fa any i mig es dedica a viatjar pel món per descriure en el seu vídeoblog Viajeros sin límite les experiències que qualsevol persona en cadira de rodes pot fer. Fins ara, ha estat convidat o l'han contractat 85 destinacions turístiques dels cinc continents i el seu blog rep unes 200.000 visites al mes. Nonay fa dos anys que treballava amb el Patronat de Turisme per crear un vídeo sobre les activitats que es poden fer a la destinació. El vídeo pretén ser una eina per convèncer persones amb minusvalidesa a visitar Girona. La gran repercussió que tenen els seus vídeos ha fet que patronats de turisme, empreses o d'altres administracions el contractin per tal que faci vídeos promocionals que atreguin turistes amb minusvalidesa.

Nonay va explicar "a Girona he pogut viure per primera vegada i ha estat molt emocionant". Després de viatjar per tot el món, ressalta que Girona és una de les destinacions on es poden fer activitats de turisme actiu "més variades". Va assenyalar que la demarcació està al nivell d'altres punts del nord d'Europa pel que fa l'accessibilitat per a persones amb cadira de rodes. "Què no es pot fer a Girona!", va exclamar el bloguer, assegurant que els nivells de compromís i els graus d'implicació que ha vist a Girona no els ha conegut "enlloc més".

El director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, va destacar la vàlua personal de Nonay i la seva empenta. Ramos va comentar que "el Patronat de Turisme Costa Brava Girona vol seguir potenciant el turisme accessible a la destinació i treballa per sensibilitzar ajuntaments i sector turístic".