L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps (CiU), està sol. Malgrat la sala d'actes del Casino de Vidreres acollia una bona quantitat de públic, el goven de CiU està més dèbil que mai. La renúncia de la regidora del govern Genoveva Mor, el conflicte obert amb la gestió de l'aigua i el descontrol en el registre d'entrada van ser suficients per posar en evidència la feblesa de CiU, que amb només quatre regidors de 13 electes manté encara l'alcaldia.

L'absència més destacada va ser la de Genoveva Mor. La fins ahir regidora de CiU ha abandonat el càrrec per qüestions personals. L'oposició va agrair la tasca feta i va recordar que plega per "motius de consciència". Tant PP com PSC, com el regidor no adscrit Jordi Gómez, van ficar el dit en la nafra de les diferències internes de CiU. Des de l'inici de mandat els nacionalistes ja han vist dues renúncies i un abandonament, el del mateix Jordi Gómez, que ha passat a l'oposició. L'exregidora socialista Isabel Bosch es manté malgrat haver presentat la renúncia i no va assistir al ple. La sala d'actes només va comptar amb onze del total de regidors que pertoquen.

Per altra part, l'oposició va donar suport al govern en el que ha estat un canvi de parer substancial. L'Ajuntament de Vidreres, va aprovar requerir a Rec Madral -l'empresa que gestiona l'aigua- que "compleixi les sentències anteriors" en què es concloïa que les quotes que cobrava als veïns no eren correctes. Malgrat que també hi va haver un requeriment de la conselleria d'Empresa, el govern de CiU, amb Jordi Camps, l'havia desestimat fins ara. L'ex de CiU Jordi Gómez, el PSC i el PP van lamentar que el problema de l'aigua no hagués passat per la comissió que s'havia creat expressament i que Camps no convoca.

En el torn obert de paraula, la portaveu del PSC, Ruth Rosique, va posar entre l'espasa i la paret el nacionalista Jordi Camps. L'alcalde de Vidreres va admetre que havia obert cartes abans de portar-les al registre d'entrada i que fins i tot un escrit de Fiscalia es va quedar en un cartipàs. L'oposició va acusar-lo d'actuar "frívolament". Per això, el PP va demanar un ple extraordinari després de la crisi que ha acabat amb la sortida d'ERC. El portaveu d'Esquerra Eduard Adrobau va aprofitar el ple per explicar que el trencament s'ha produït per "no ser còmplices" de la gestió de Jordi Camps, malgrat no tenir problemes amb CiU.