L'exconsellera de Salut Marina Geli (PSC) va demanar en finalitzar el judici per injúries celebrat ahir una "condemna exemplar" per al tertulià d'un programa de televisió que, al juny de 2010, va proferir contra ella diversos insults. El fiscal manté la petició de fins a 30.000 euros per injúries a la política gironina.

Segons va declarar l'acusat davant el jutge, els insults anaven dirigits a la seva gestió com a consellera de Salut i no a la seva persona. Geli per la seva part va considerar que en tot cas, van representar per a ella "una ofensa com a dona i com a persona", va explicar l'exconsellera de Salut.

Durant l'emissió del programa El gato al agua, de la cadena de televisió Intereconomía, l'acusat, Eduardo García Serrano, va criticar la campanya d'educació sexual per a adolescents que havia posat en marxa el Departament de Salut de la Generalitat i per això va utilitzar frases com "aquesta paia és una "zorra" repugnant. És una "guarra". És una "guarra", i està fabricant degenerats".

Eduardo García Serrano -en l'actualitat director del diari La Gaceta del mateix grup Intereconomía- va declarar en el judici, celebrat a Madrid, que els seus insults es van dirigir cap a la gestió del departament, perquè des d'aquest s'havia creat una pàgina web en la qual suposadament s'animava els adolescents a mantenir relacions homosexuals i de sodomia.

Els insults de Serrano a la consellera es van produir arran de la publicació de la pàgina web www.sexejoves.gencat.cat, un portal que s'havia creat per facilitar als joves informació sobre salut sexual afectiva i reproductiva. Els continguts de la pàgina web van ser elaborats per 90 professionals entre els anys 2004 i 2006. Tot i que els insults del tertulià van tenir lloc ?l'any 2010, aquesta web es trobava en funcionament des de l'any 2006, amb els mateixos continguts.

"Ensenyar un nen, a un adolescent, que pot fer el que vulgui, quan vulgui i com vulgui és esclavitzar-lo de per vida", afirmava Serrano, que també va acusar Geli d'"animar els adolescents a practicar sexe oral".

L'advocat de l'acusat va mostrar la web i va difondre el vídeo sobre educació sexual editat amb el govern tripartit per avalar que els insults tenien un fonament, segons va explicar l'exconsellera.

Marina Geli, que actualment és diputada del PSC al Parlament, va recordar davant el jutge que va ser el seu fill qui la va telefonar per avisar-la que en un canal de televisió l'estaven insultant, i va afirmar amb tristesa que, després de tres anys, qualsevol persona que posi en un cercador d'Internet el seu nom pot veure aquelles imatges, "cosa que agreuja" l'atemptat a la seva imatge.

Disculpes insuficients

L'acusat va tornar ahir a disculpar-se per haver proferit aquelles paraules, unes disculpes que Geli ha dit que acceptava, si bé va precisar: "el perdó no redimeix l'atemptat contra el meu honor ni la difamació que vaig patir".

El seu advocat, en conseqüència, va sol·licitar com a acusació particular una pena de 30.000 euros de multa, una xifra que per al lletrat de la defensa és "temerària", perquè no han estat justificats els motius pels quals se sol·licita, va apuntar.

El judici va quedar vist per a sentència, i a la sortida dels jutjats penals de Madrid, Geli va dir confiar que hi haurà "una condemna ?exemplar" perquè "hi ha coses que no es poden acceptar" i "si hi ha una línia vermella que no es pot traspassar és la de les injúries i les calúmnies".