A principis del mes de setembre vaig acompanyar un familiar a Sant Pau. Deixar el cotxe a la zona blava que envolta l'hospital costa 2,25 euros l'hora. O sigui que pel temps màxim permès (dues hores) has de pagar 4,50 euros. Ja se sap: aparcar a Barcelona és car. Pocs dies abans, un dia feiner d'aquest estrenat setembre, una parella d'amics, amb el reclam i la il·lusió de compartir una estona amb els seus néts, va anar a la lloretenca cala Santa Cristina a mig camí entre Blanes i Lloret. El jovent, quan troba un forat, procura deixar el cotxe fora de la zona de pagament, però, ells, amb algunes petites limitacions físiques, van optar per entrar al pàrquing i, així, estalviar-se una caminada massa llarga. Van descobrir que s'aplica una tarifa única, indistintament del temps que romans estacionat. Així, els meus amics, per a una estada que no va arribar a les dues hores, van haver de pagar els mateixos 6,50 euros que paguen els qui passen tot el dia a la platja. Una senzilla divisió permet constatar que els va resultar un preu per hora de 3,25 euros.

Fins que no em van explicar aquesta a anècdota, tant en l'èmbit privat com públic, els blanencs només ens queixàvem de l'abusiva proliferació de zones blaves que hem patit aquests darrers mesos. Almenys, però, a Blanes el pàrquing d'una cala, tan emblemàtica, com cala Bona està regulat per parquímetres. Un sistema que no penalitza tant les estades curtes, com les que acostumem a fer els blanencs i els ciutadans de les viles veïnes.

És absolutament inqüestionable la necessitat d'obtenir ingressos que té el Patronat de Santa Cristina -salvat l'escull dels qui pretenien incloure-la en el PEIN Pinya de Rosa- per seguir preservant i condicionant la cala, l'ermita i els seus entorns amb la cura que ho fan. Vull pensar, però, que passades les foguerades de juliol i agost, s'hauria de trobar la ?manera que per una estada curta no hagis de pagar el mateix que per a tot un dia. I encara més, tenint en compte que són lloretencs i blanencs qui més la freqüenten entre setmana i en temporada baixa.