L hospital de Blanes s'ha convertit en el laboratori de les retallades del govern en matèria de sanitat pública i per això avui tindrà lloc una gran manifestació a les portes del centre. L'últim "experiment" serà el 28 d'octubre quan desapareixarà el servei de cirurgia per traslladar-lo a l'Hospital Sant Jaume de Calella des d'on es faran totes les intervencions. Les emergències en cirurgia només s'atendran fins a les 20 hores. Si algú té una urgència a partir d'aquesta hora, se'l traslladarà a un altre hospital. I mentre la cirurgia se'n va cap a Calella des del Maresme arribaran a Blanes els serveis de traumatologia.

Aquest és només un dels exemples de "reorganització" en sanitat que a Blanes es va iniciar el 2011 amb la desaparició del servei de Ginecologia i Obstetrícia. Per posar un exemple, al servei d'urgències no hi ha cap ginecòleg. Però la llista continua, com han denunciat els sindicats i representants dels treballadors de l'Hospital Comarcal.

El personal de consultes externes s'ha reduït i hi ha un auxiliar d'infermeria per cada dues consultes i, en algunes, podrien deixar-ne de tenir. El capítol de personal és també una de les principals queixes. Els responsables han aplicat reduccions a base d'ajustar les substitucions, no renovar contractes o no cobrir jubilacions. Per no comptar les retallades en els sous dels treballadors de la Corporació Salut Maresme Selva.

Pel que fa a llits, els sindicats, com el SATSE, han denunciat reiteradament que hi ha 10 habitacions ?menys, és a dir, 16 llits de medicina interna que s'utilitzen ara com a Unitat de Mitja Estada Polivalent. Això provoca que dels 36 llits que tenia el centre per ingressar pacients de medicina interna ara en queden 20, un fet que ha provocat col·lapses a urgències i que deixen els pacients amb menys comoditat i intimitat esperant en simples lliteres. De retruc, a urgències s'optimitzen els boxs; on hi cap un malalt n'hi caben dos. SATSE també denuncia que quatre habitacions dobles de la tercera planta es podrien reconvertir en habitacions individuals destinades a mútues i privats.

Però a fets provats la llista de retallades continua amb la reducció d'ambulàncies com a conseqüència de la Reordenació Territorial Assistencial. A això cal afegir els problemes amb el transport públic per anar de Calella a Blanes. La Generalitat també aporta menys diners per fer operacions (reducció de la tarifa de CatSalut) incrementant les llistes d'espera. També ha desaparegut el servei de rehabilitació de l'hospital de Blanes i s'han traslladat a uns barracons a Fenals, on precisament es va tancar el CAP i els usuaris van al CAP del Rieral. Pel que fa a Lloret i Tossa, els respectius CAP han tancat de nit i els seus veïns han d'anar a Blanes.

També el 2011 es va eliminar el servei de mediació per a immigrants i es continuen pagant els ja famosos 5 € necessaris per utilitzar les butaques de pacients i acompanyants.

Per tot això els treballadors, veïns, associacions i entitats de la zona es manifesten avui a partir de les 11 del matí a les portes de l'hospital que dóna servei a les localitats de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar.