La planta de triatge de Lloret de Mar començarà a funcionar a ple rendiment a partir del gener del 2014 després que els consells comarcals del Baix Empordà i el Gironès hagin accedit a dur-hi la brossa. La infraestructura, que ha costat 41 milions d'euros, va ser planificada en un moment en què la generació de residus anava a l'alça i, per tant, la Generalitat calculava que només amb la brossa de la Selva ja seria rendible. Amb l'arribada de la crisi, però, ha caigut el nombre de tones d'escombraries i ha calgut convèncer d'altres municipis per portar el rebuig a Lloret. El conveni encara no està signat perquè cal concretar qui es farà càrrec de l'encariment del transport de les escombraries.

El centre de residus de Lloret està pensat per poder tractar fins a 115.000 tones l'any. La generació de residus a la Selva ha passat de les 120.000 tones que rebia l'abocador de Lloret fa una anys a les 85.000 actual i s'han buscat complicitats. Ja s'ha tancat un acord amb els consells comarcals del Gironès i el Baix Empordà perquè els seus municipis portin el rebuig fins a Lloret a partir del gener del 2014. Abans, a partir del novembre, la planta començarà a funcionar només amb les escombraries de la Selva per provar que tot funcioni correctament.

La planta té la funció de poder destriar de les bosses d'escombraries que van als contenidors ordinaris (els de rebuig) els diferents elements que es poden reciclar però que el ciutadà ha barrejat, ja siguin envasos, vidre o fracció orgànica. A la planta, la maquinària separa aquests elements i, per tant, fa que es redueixi el volum d'escombraries que va directament a l'abocador comarcal, situat a tocar. L'orgànica es pot tractar a la mateixa planta i acaba convertida en l'anomenat compost gris que, entre d'altres usos finals, té com a destí la construcció de talussos o carreteres. La resta de fraccions tractades es venen a les empreses amb qui la Generalitat té conveni. La previsió és que es pugui reciclar entre un 8% i un 12% del volum total d'escombraries que arriben a la planta.

L'empresa GBI Serveis ha estat l'encarregada de construir la planta i ha avançat els 41 milions que, seguint el model alemany, la Generalitat li ha de retornar a través d'un cànon d'amortització en quinze anys. A més, l'empresa també té la concessió per explotar les instal·lacions, que són de titularitat municipal, pel mateix període.