Més de dos quilòmetres de cues als accessos de Girona en el primer dia de talls de circulació a la variant de Sant Daniel per les obres de manteniment que van començar ahir al matí. Els usuaris habituals d'aquesta via es van trobar la connexió tallada a l'alçada de Celrà i de Fornells de la Selva i van haver d'optar per vies alternatives per vorejar la ciutat com l'autopista, o fins i tot haver de passar pel nucli urbà de Girona. Tot plegat, sumat al fet que molts conductors no n'estaven assebentats, va provocar retencions durant tot el dia.

El Servei Català de Trànsit va informar ahir a la tarda de les cues de més de dos quilòmetres que es van formar a la N-II a Fornells de la Selva en direcció a Girona. A l'altra banda, el peatge de Girona Nord acumulava retencions a primera hora del matí, i a la C-66 a Campdorà també hi havia una llarga filera de cotxes que esperaven entrar a la ciutat.

El tall a la variant de Sant Daniel es mantindrà durant el proper mes i es fa tan sols als carrils en sentit sud. De Fornells a Medinyà, en direcció nord, la circulació es manté. Segons va informar dilluns la delegació de Girona del Ministeri de Foment, els treballs consisteixen en la substitució de les juntes de dilatació del viaducte de la variant que es troben malmeses o han arribat al final de la seva vida útil.

La previsió és que fins dimarts que ve estigui tallada la N-II des de l'enllaç amb la C-66 a Celrà fins a la connexió amb la C-65 a Quart. A partir de llavors, el tall s'ampliarà fins la carretera dels Àngels, la GIV-6703. Els treballs duraran unes quatre setmanes si les condicions meteorològiques ho permeten, i s'aturaran entre els dies 25 d'octubre i el 3 de novembre. Segons van informar des del Govern, l'horari de les restriccions serà de dilluns a dijous entre les set del matí i les set del vespre i els divendres de set a la una del migdia. Als caps de setmana es podrà circular amb normalitat.