Les suposades irregularitats al registre municipal, motiu pel qual ERC va deixar CiU en minoria al govern a mitjans de setembre, així com el deute amb l'ACA d'1,1 milions d'euros per part de les empreses subministradores d'aigua de Vidreres, es debatran en un ple extraordinari. Vuit dels nou regidors a l'oposició van registrar ahir una sol·licitud amb la qual forcen l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, a convocar un ple extraordinari en el termini de quinze dies. Si no ho fa, com ja va passar en una ocasió, quedarà automàticament convocat per al desè dia hàbil següent.

L'impulsor de la mesura ha estat el regidor del PP, Ernesto Torres, qui ja va deixar veure les seves intencions en el darrer ple municipal. El tres regidors del PSC s'hi van sumar de seguida juntament amb el regidor no adscrit Jordi Gómez. Finalment, els tres regidors d'ERC també s'hi han afegit, si bé només eren necessaris una quarta part dels membres del ple (quatre regidors en el cas de Vidreres) per forçar la convocatòria. Només la regidora no adscrita Elisabet Bosch (exmembre del grup socialista) s'hi manté al marge.

Ahir al matí es va entrar al registre la sol·licitud del ple, que tindrà en l'ordre del dia un debat sobre les irregularitats al Registre Municipal per saber "els fets ocorreguts i quina gravetat tenen". Així mateix, segons l'escrit presentat, es proposa "obrir un expedient en el qual s'investigui i es faci una relació exhaustiva" d'aquestes irregularitats "independentment que es puguin portar a terme les denúncies administratives i/o judicials, per resoldre i determinar la responsabilitat" dels fets.

Un altre dels motius pel qual es demana el ple és per "ocultar informació al Ple Ordinari Municipal en relació mb el servei prestat a l'Ajuntament de Vidreres" per les empreses d'aigua Rec Madral i Riera de Cabanyes "i el deute amb l'Agència Catalana de l'Aigua".

L'ACA ha portat aquestes empreses subministradores d'aigua a les urbanitzacions de Vidreres davant la fiscalia especialitzada en delictes econòmics perquè li deu 1,1 milions d'euros. L'empresa és l'encarregada de facturar el cànon de l'aigua als abonats, un import que, per llei, ha de retornar a la Generalitat. Segons l'ACA, l'empresa no ho fa des del 2009.

Sobre aquest punt, l'oposició demana fer un debat "sobre els fets ocorreguts i l'extrema gravetat d'aquests" així com proposen "condemnar les actuacions dels responsables de no haver portat aquesta informació al Ple Municipal i dur a terme les denúncies administratives i/o judicials, per tal de resoldre i determinar la responsabilitat d'aquests fets. I és que segons l'oposició, l'1 d'octubre -el mateix dia del ple- es va registrar a l'Ajuntament un burofax informant sobre el deute amb l'ACA.