El Patronat de Turisme Costa Brava ha convidat Miguel Nonay de Saragossa, a Girona. Nonay és un blogger que té molta difusió, és expert en turisme de discapacitat i ha valorat l'oferta turística de les comarques gironines amb un alt grau de satisfacció.

Ostres! És que no ho sabíem. Voldríem recordar-vos que des de fa temps, l'entitat Mifas, sense cap èxit, ha visitat a tots els organismes públics i privats que tenen a veure amb el turisme i ha dit el mateix amb la diferència que érem de casa. No costava res i era una oferta amable de col·laboració, podeu veure l'escrit publicat en aquest mateix diari del passat 15 de març de 2011.

Ara ens caldrà recordar que des de fa temps, des de Mifas estem avisant que això no funcionarà si tots aquests serveis que s'ofereixen no es coordinen. Cal organitzar tots els elements bàsics d'informació, com ara el transport, els ajuts tècnics...

Mifas, en el seu afany d'avançar en turisme accessible per a tothom, va elaborar el material necessari i va impartir un curs per a joves per tal que es formessin i es puguessin dedicar al món del turisme accessible. Monitors, guies, recepcionistes, agents de viatges... oferir-los unes nocions de les diferents problemàtiques de les discapacitats ja que no és el mateix, una persona coixa que un cec, un usuari de cadira de rodes, un sord, un discapacitat intel·lectual, persones grans... Tots són persones que utilitzen adaptacions o ajuts tècnics diferents i que un bon coneixement farà més agradable les seves vacances, practicar un esport, fer un viatge de negocis...

Tot forma part d'una millora de qualitat que rep el turista. El curs està aprovat pel Departament d'Empresa i Ocupació, ara per manca de pressupost sembla que no interessa o... Mifas el tenim.

L'estiu del 2012, després d'una visita molt decebedora que vam tenir amb la Directora General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Miriam Muro, que va refusar qualsevol col·laboració amb la nostra entitat sobre coordinació turística, vàrem fer una enquesta a l'aeroport de Girona Costa-Brava, Puigcerdà, Girona. El resultat el tenim per quan sigui de menester (és de mitjans de transport i informació d'oferta turística).

Amb això vull dir que al blogger Miguel se li nota molt que les visites les ha pagat la Diputació de Girona i amb el transport i la informació resolta.

Estar a Empuriabrava-Puigcerdà-Lloret o és un luxe o és un calvari. Des de Mifas segur que podem ajudar a millorar-ho.