Urbanisme insisteix que l'informe favorable sobre el xalet de luxe de Can Juncadella es va emetre correctament. Ahir, va tancar files al voltant del subdirector general, Camil Cofan, i la secretària de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona, ambdós citats a declarar al Jutjat d'Instrucció 1 de Girona com a imputats per un delicte de prevaricació urbanística.

El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va recordar que l'origen de la polèmica és un informe favorable que la comissió va emetre el 20 de juliol del 2010, quan Cofan era el cap dels serveis d'Urbanisme de Girona.

Aquest informe avalava que la reconversió d'una masoveria i un galliner en una mansió de luxe -promoguda per un multimilionari del Kazakhstan- complia amb la normativa urbanística.

Tot i que Agustí Serra no era director general d'Urbanisme l'any 2010 -quan es va aprovar aquest acord- sí que coneix el detall de la decisió perquè, a instàncies del Parlament, han revisat aquella decisió del 20 de juliol del 2010 per comprovar si s'ajustava a dret. La comissió, després d'analitzar l'acord, el va ratificar i va concloure que s'havia emès correctament l'informe favorable. Ahir, després de conèixer-se que l'afer de Can Juncadella viurà una nova batalla judicial, Serra va reiterar que es va prendre una bona decisió.

El director general va recordar que l'informe de la comissió només tenia com a finalitat avaluar a nivell tècnic si el projecte complia amb les normes urbanístiques i d'ordenació del territori. Serra va assegurar que per l'article de la llei amb el qual es va tramitar, l'informe de la comissió no era vinculant, sinó que només era un element tècnic més dels que l'Ajuntament de Lloret tindria per valorar.