A partir del 28 d'octubre, l'internament i les intervencions de cirugia general es faran a Calella (Maresme) i l'internament i l'activitat quirúrgica en traumatologia es farà a l'hospital de Blanes, segons va informar ahir la Corporació de salut del Maresma i La Selva (CSMS) en un comunicat.

El passat diumenge, prop de 4.000 persones es van manifestar a Blanes en contra de les retallades en la sanitat pública. Els treballadors del centre, acompanyats per veïns i entitats, van protestar per la pèrdua de llits, el trasllat de serveis o la desaparició de Ginecologia i Obstetrícia el 2011, entre d'altres. Ahir, però, la CSMS va voler aclarir que les últimes novetats són només part d'una "reordenació de part de l'activitat dels hospitals de Calella i Blanes per oferir un millor servei" en un procés "continuat des de fa 20 anys, quan es va inaugurar l'Hospital de Blanes".

La Corporació posa com ?exem?ple d'aquesta reordenació les unificacions de les estructures directives i els serveis de suport, ja sigui assistencials (farmàcia, arxius i documentació, laboratori, diagnòstic per la imatge...) com no assistencials (recursos humans, facturació, comptabilitat, sistemes i tecnologies de la informació).

Segons el comunicat, hi ha ?exem?ples també en algunes especialitats quirúrgiques (Oftalmologia, ORL, Urologia) o mèdiques (Digestiu, Cardiologia, Pediatria) així com Ginecologia i Obstetrícia, incorporant l'atenció primària de proximitat (Assir). Ara, afirmen, la nova reordenació "persegueix l'expertesa dels profesionals i una quantitat suficient d'actes mèdics" amb la "garantia de seguretat pel ciutadà, manteniment dels serveis en el territori i millora de la qualitat" com a eixos.

El trasllat a Calella de la cirugia general i quedant amb tota l'activitat quirúrgica en traumatologia a Blanes obligarà els ciutadans a desplaçar-se fins al Maresme. La CSMS va voler "deixar clar" que "els dos hospitals continuaran atenent urgències de qualsevol especialitat durant les 24 hores al dia" i que "l'activitat ambulatòria i consulta externa i visita de l'especialista es mantindrà". A més, recorden que "la distància entre els dos hospitals és de només 15 km".

La CSMS considera que cada hospital "serà especialista de l'activitat concret, fet que el farà més fort", permetrà "oferir l'atenció més adequada" per "millorar els resultats en salut" i que, en definitiva, garantiran "la sostenibilitat del sistema sanitari".