La Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social SER.GI es manté com l'única entitat gironina a la Taula de Ciutadania i Immigració, després que la Generalitat hagi acceptat la seva sol·licitud de continuar-hi 3 anys més. Aquesta taula funciona com un òrgan de consulta i participatiu per a les polítiques de gestió de la migració.

La Fundació SER.GI es va presentar a la convocatòria per continuar formant part d'aquest ens i ha valorat molt positivament haver-ne estat seleccionada. L'organització gironina pertany a la Comissió Permanent de la Taula, que té com a funció desenvolupar i fer el seguiment dels programes vinculats al Pla de Ciutadania i Immigració; així com també de les polítiques locals, estatals i europees relacionades amb aquest àmbit. A més, l'àrea a la qual està adscrita la Fundació SER.GI també s'encarrega d'impulsar i dinamitzar els debats dels diferents grups de treball i les taules territorials de la Taula de Ciutadania i Immigració.

Càritas Diocesana de Barcelona, l'Associació Reintegra, la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, SOS Racisme Catalunya, Entitats Catalanes d'Acció Social i Creu Roja són les altres organitzacions presents a la Taula i que treballen amb la immigració estrangera. La Direcció General per a la Immigració també ha seleccionat altres entitats, aquestes formades per persones d'origen immigrant que defensen els drets i els interessos del seu col·lectiu.